Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S 1,5 promila alkohola

Jurnjava na zadarskom području: Muškarac oteo 18-godišnju djevojku, bježao policiji i izazvao sudar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarska policija uhitila je u brzoj intervenciji 41-godišnjeg hrvatskog državljana osumnjičenog za otmicu 18-godišnje hrvatske državljanke na području Poličnika, pružanje otpora policiji, oštećenje policijskog vozila i više prometnih prekršaja, priopćeno je u utorak.

Policijska uprava zadarska izvijestila je da je u ponedjeljak 10. svibnja poslije ponoći policija dobila dojavu kako je u Zemuniku Donjem 41-godišnjak protupravno, protiv njezine volje, na silu odvezao žensku osobu osobnim vozilom Volkswagen Golf bez registarskih oznaka u nepoznatom smjeru.

Odmah po dojavi policija je započela intenzivnu potragu za vozilom i osobama, a u potragu je uključen raspoloživi operativni sastav. Oko 2:15 na području Poličnika u mjestu Lovinac policijski službenici su uočili vozilo te su uz zvučne i svjetlosne signale pokušali zaustaviti vozača, no on se oglušio i nastavio vožnju.

Prilikom bijega vozač je udario u drugo službeno policijsko vozilo koje se priključilo potjeri. Nakon toga se zaustavio, a policijski službenici svladali su njegov otpor uz uporabu sredstava prisile. U vozilu 41-godišnjaka zatečena je i 18-godišnjakinja, naveli su iz PU zadarske.

Vozač je uhićen i priveden u prostorije policije. Prilikom udara u službeno vozilo 41-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede, dok su 18-godišnjakinja i dvojica policijskih službenika lakše ozlijeđeni.

Nakon ukazane liječničke pomoći nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. Nadležnom državnom odvjetništvu protiv 41-godišnjeg muškarca se podnosi kaznena prijava zbog protupravnog oduzimanja slobode, prisile prema službenoj osobi i oštećenja tuđe stvari te je predan pritvorskom nadzorniku.

U istrazi je također utvrđeno da je 41-godišnjak ''neregistriranim vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje i u vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja vozilom, pod utjecajem alkohola od 1,41 promila alkohola u organizmu te nije postupao po izdanim naredbama''.

Zbog toga se protiv njega podnose optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, naveli su iz PU zadarske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene