Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAPALIO DVA AUTA

Veliko otkriće zagrebačke policije: Ubojica iz Švarcove je i serijski piroman

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zagrebačka policija javila je kako je muškarac (49) osumnjičen za ubojstvo na Maksimiru počinio još dva kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Policija sumnja da je 49-godišnjak 17. listopada 2022. oko 22:30 automobilom marke Suzuki Swift zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 21-godišnjaka došao do benzinske postaje u Ulici Savezne Republike Njemačke. Tamo je u prozirnu plastičnu bocu natočio oko dvije litre goriva te se odmah potom odvezao u neposrednu blizinu Ulice Božidara Magovca, gdje je oko 22:50 došao do parkiranog automobila marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka 52-godišnjaka.

"S namjerom da izazove opasnost za imovinu većeg opsega, na pogodan dio osobnog automobila postavio je plastičnu bocu koju je prethodno napunio gorivom i zapalio je, a uslijed toga je izbio požar osobnog automobila marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka. Uslijed požara je došlo i do prijenosa topline na osobni automobil marke Suzuki Vitara zagrebačkih registarskih oznaka. Odmah nakon zapaljenja vozila osumnjičeni se dao u bijeg", javila je zagrebačka policija.

Detalje o ubojstvu za koje je osumnjičen policija nije otkrivala, samo je navela kako je osumnjičeni 49-godišnjak 2. studenoga 2022. godine u prijepodnevnim satima na području Maksimira počinio kazneno djelo, a sumnja se da je tog istog dana u večernjim satima, oko 20:40 ponovno zapalio automobil. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna GALLUPOVO ISTRAŽIVANJE Pogledajte koliko se građani osjećaju sigurno i koliko imaju povjerenja u hrvatsku policiju

U pohod je također otišao autom u vlasništvu 21-godišnjaka i ponovno došao na benzinsku postaju u Ulici Savezne Republike Njemačke, gdje je u plastičnu bocu natočio oko 1,6 litara goriva.

Zatim je oko 21:30 u Ulici Božidara Magovca izazvao požar na autu marke Volvo zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva, a koji koristi 52-godišnjak i "ponovno je s namjerom da izazove opasnost za imovinu većeg opsega vozilo polio gorivom i potom izazvao požar vozila koristeći kocku za potpalu", javila je policija.

Pročitajte i ovo Ilegalna klaonica Svinjski but, janjeći trup... FOTO Higijenska noćna mora: Inspekcija na području Dalmacije otkrila ilegalnu klaonicu

Osumnjičeni se od ranije nalazi u istražnom zatvoru, a policija je nakon ove istrage podnijela posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene