Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u 11 mjeseci

Ove godine u prometnim nesrećama poginulo 50 osoba više nego lani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema MUP-ovim podacima, u 11 mjeseci ove godine u prometnim nesrećama poginulo je 275 osoba, što je 50 osoba ili 22,2 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je poginulo 225 osoba.

Proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama poginula je jedna osoba, a zaustavljeno je 19 ponavljača najtežih prometnih prekršaja, izvijestila je u ponedjeljak policija.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu

Od ukupno 3994 prometnih prekršaja tijekom vikenda najviše je bilo prekoračenja brzine (1197), a slijede vožnja u alkoholiziranom stanju (415) i nekorištenje sigurnosnog pojasa (369). Prilikom nepropisnog korištenja mobitela uhvaćeno je 185 vozača.

Najveći broj vožnji pod utjecajem alkohola, njih 104, počinili su vozači u dobi od 31 do 40 godina, kojima je najčešće izmjerena koncentracija bila od pola do jednog promila.

Najveća nedopuštena brzina od 207 kilometara na sat zabilježena je kod vozača na krapinsko-zagorskom području, dok je na koprivničko-križevačkom području izmjerena najveća koncentracija alkohola od 2,9 promila.

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, a tom je prilikom zatečeno 19 "ponavljača" koji su počinili 24 novih prometnih prekršaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene