Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovljeno suđenje

Maestro: Gotovac tvrdi da je Polančec sve znao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ponovnom suđenju za 'mali maestro' osumnjičeni Ivan Gotovac i Svjetlan Stanić izjavili su da se ne osjećaju krivim.

Na zagrebačkom Županijskom sudu počelo je ponovljeno suđenje Ivanu Gotovcu i poduzetniku Svjetlanu Staniću. Obrana Ivana Gotovca zatražila je sud da kao svjedoka pozove Damira Polančeca, jer je kao njegov nadređeni bio upoznat sa svime te je po njegovim uputama radio. Sud je prijedlog prihvatio i rekao kako će se saslušati i svjedoci iz prvog postupka suđenja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbačeni prigovori odvjetnika Sud u cijelosti potvrdio optužnicu u 'aferi Spice' Slika nije dostupna 'Nezaobilazna figura u procesu' Polančec svjedok u slučaju 'mali maestro'

>> Vrhovni sud ukinuo presudu: Gotovcu ponovno suđenje

Podsjetimo, Vrhovni sud je prihvatio žalbu državnog odvjetništva i ukinuo presudu koju je u veljači prošle godine donio sudac zagrebačkoga Županijskog suda Vladimir Pavleković. Presudom je Gotovac, bivšem potpredsjedniku Hrvatskog fonda za privatizacij. bio oslobođen.

USKOK-ove optužbe glasile su da je Gotovac zlouporabio položaj te od Stanića kao mito primio peku i plaćeno putovanje u Monte Carlo kako bi mu pogodovao u privatizaciji Dalmacijavina i splitskog hotela Bellevuea. Poduzetnik Stanić optužen je da je davao mito i poticao Gotovca na zloporabu položaja i ovlasti, kako bi po što povoljnijim uvjetima došao do dionica i imovine društava iz portfelja fonda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene