Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pritvoru je

Prevarant tražio novčanice na provjeru pa bježao s plijenom: Napao zaposlenicu koja je istrčala za njim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poslovnica igara na sreću, postolarska radionica i prodavaonice našli su se na meti zagrebačkog prevaranta koji je krao novac glumeći da je službena osoba koja provjerava valjanost novčanica, no u posljednjem bijegu uhvatili su ga prolaznici čuvši poziv u pomoć opljačkane zaposlenice.

Zagrebačka policija sumnjiči 38-godišnjaka da se lažno predstavljao kao službena osoba i na prijevaran način otuđivao novac zaposlenicima trgovina i radionica u središtu grada, pri čemu je napravio štetu od oko 3500 kuna. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Ulovili ih Dvojac provalio u hotel kod Opatije, odale ih kamere: Kod jednog pronađen i kokain Ilustracija Na Medveščaku Provalio u stan pa opljačkao 83-godišnjaka: Šteta više desetaka tisuća eura

U poslovnici igara na sreću u Gajevoj ulici uspio je uvjeriti 58-godišnju zaposlenicu da mu na provjeru preda novac jer su u optjecaju lažne novčanice, ali ga je ukrao u trenutku njezine nepažnje i pobjegao. Prevarena zaposlenica uputila se za njim, ali ju je razbojnik udario kad ga je sustigla pa su ga na kraju uhvatili građani koji su čuli poziv u pomoć i zadržali ga do dolaska policije.

Za osumnjičenog prevaranta utvrđeno je da je dan ranije zatražio i od vlasnika postolarske radnje u Kačićevoj ulici da mu preda novac na provjeru, ali je vlasnik to odbio učiniti pa je on pobjegao. Pola sata kasnije novac mu je odbila predati i zaposlenica prodavaonice u istoj ulici.

No u istrazi se pokazalo da je sredinom ožujka u prodavaonici u Ilici zaposlenici istrgnuo iz ruke novčanicu koju mu je dala na provjeru te je nakon toga pobjegao. Osumnjičeni je nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene