Obavijesti Video Pretražite Navigacija
budite oprezni!

Lažna bankarica i pomagačica 76-godišnjoj ženi iz Zagreba uzele oko 270.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije žene osumnjičila je zagrebačka policija da su za više od 270.000 kuna prevarile 76-godišnjakinju koju su nagovorile da podigne novac u banci i preda im ga, uvjerivši je u lažnu priču da će joj novac propasti i da će joj pomoći prebaciti ga u drugu banku.

Policija je utvrdila da je osumnjičena 31-godišnjakinja u dogovoru s 39-godišnjakinjom prije dva tjedna nazvala 76-godišnju ženu na kućni telefon, lažno se predstavljajući kao zaposlenica banke. U razgovoru je oštećenu uvjeravala da će joj novac u banci propasti te da bi ga bilo najbolje prebaciti u drugu banku.

Pročitajte i ovo Velika akcija Europola. ilustracija EUROPOL u akciji Pala banda koja je izvukla stotine milijuna eura: Obećavali ogromnu zaradu na kanabisu za medicinsku upotrebu Ilustracija imao 2,3 promila Neobičan ulov prometnih policajaca: Pijan i bez vozačke vozio ukradeni autobus

Lažna bankarica bila je uporna, pa je u još nekoliko navrata nazvala 76-godišnjakinju, nagovarajući je da podigne novac, na što je žrtva prevare konačno i pristala, pokazala je policijska istraga, priopćila je u četvrtak Policijska uprava zagrebaćka.

Prevarena žena potom je otišla u banku na području zagrebačke općine Centar gdje je podigla 36.270 eura i kasnije ga kod svog mjesta stanovanja na Trešnjevci predala osumnjičenoj lažnoj bankarici, koju je u automobilu za to vrijeme čekala suosumnjičena 39-godišnjakinja.

Obje su potom pobjegle s otuđenim novcem. Osumnjičene je policija uhvatila, a nakon kriminalističkog istraživanja predane su pritvorskom nadzorniku uz posebno izvješće državnom odvjetništvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene