Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši član HEP-ove uprave

Kljakoviću Gašpiću određen jednomjesečni pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Ratko Šćekić je, na prijedlog USKOK-a, odredio jednomjesečni istražni zatvor bivšem članu Uprave Hrvatske elektroprivrede Željku Kljakoviću Gašpiću, koji je zbog sumnje u gospodarske zlouporabe i davanja mita uhićen u Splitu.

Sudac Šćekić potvrdio je da je Kljakoviću Gašpiću, koji je prevezen u Zagreb, odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a nije prihvatio prijedlog USKOK-a da ga se pritvori i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Ilustracija USKOK PODIGNUO OPTUŽNICU Mito za porezne inspektore: Od besplatnog gošćenja po restoranima do građevinskih radova u kući Vinko Ljubičić, odvjetnik Blaža Petrovića, i Mario Jurič ČEKA SE ODLUKA Hoće li koruptivni trio ostati iza rešetaka? Odvjetnik Petrovića: "Branitelji su dali razloge zašto nema uvjeta za određivanje istražnog zatvora"

USKOK je , ne navodeći identitet osumnjičenog, na svojim internetskim stranicama objavio da je donio nalog o proširenju istrage protiv 55-godišnjaka zbog sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti i pokušaja tog kaznenog djela te davanja mita u gospodarskom poslovanju.

Navodi kako postoji osnova sumnje da je okrivljenik kao odgovorna osoba iskoristio svoj položaj u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi drugoj fizičkoj i pravnoj osobi. 'Okrivljenik je postupao s ciljem pribavljanja takve koristi, te je posredovao pri podmićivanju odgovorne osobe', tvrde u USKOK-u.

Neki portali navode da je uhićenje Kljakovića Gašpića, jednog od najbližih suradnika bivšeg direktora HEP-a Ivana Mravka koji je također pritvoren zbog gospodarskih zlouporaba, uslijedilo dan nakon što su iz pritvora pušteni čelni ljudi tvrtke Monting Ljubo Bušić i Ante Matić koje se sumnjiči za namještanje poslova za Termoelektranu Sisak, pa se pretpostavlja da je spomenuti dvojac istražiteljima priznao neke detalje koji terete Kljakovića Gašpića. Njega se, po tvrdnjama medija tereti za neistinito prikazivanje podataka o prošlogodišnjoj bilanci HEP-a kako bi se prikrili gubitci od 1,5 milijardi kuna štete zbog uvoza skuplje struje, kao i za primanje mita. Nakon puštanja Bušića i Matića, u pritvoru su zbog afere vezane uz HEP još zadržani Mravak i bivši direktor HEP proizvodnje Petar Čubelić, a pridružio im se i Kljaković Gašpić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene