Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nanio mu teške ozljede

Ispitan vojnik koji je brutalno nogom udario mladića odjevenog u Djeda Mraza: U Državno odvjetništvo stigao u lisicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu jutros je u devet sati na ispitivanje doveden 24-godišnji mladić koji je na Badnjak nogom udario mladića odjevenog u Djeda Mraza, nanijevši mu teške ozljede.

Muškarac koji je brutalno udario nogom u glavu mladića odjevenog u Djeda Mraza ispitan je jutros u Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Stigao je u pratnji policije koja ga je nakon pola sata ispitivanja vratila u pritvor. Na rukama je imao lisice. Daljnje postupanje će se odrediti sukladno odluci općinskog državnog odvjetnika, piše portal 035.

Pročitajte i ovo Pretučen muškarac odjeven u Djeda Mraza BRUTALNO PREMLAĆIVANJE Potvrda MORH-a za Dnevnik Nove TV: Napadač na Djeda Mraza ranije bio pod stegovnom mjerom, a nekoliko puta je i nagrađivan

Kako je MORH ranije potvrdio za Dnevnik Nove TV riječ je o hrvatskom vojniku koji je i ranije bio pod stegovnom mjerom, a ovim postupkom ju je prekršio. Najoštrije su osudili svaki oblik nasilja.

"Prema podacima Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH vojniku je izrečena stegovna kazna i mjera 2021. godine. Također prema podacima dobivenim iz Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH od 2018. do danas navedeni vojnik četiri je puta dobio nagradni dopust.

Riječ je o djelatnoj vojnoj osobi i takvo ponašanje sukladno Zakonu o službi u Oružanim snagama RH predstavlja kršenje vojne stege.

Stegovni postupak je u nadležnosti Oružanih snaga RH i protiv navedene osobe provest će se sve radnje u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama RH vezane uz stegovni postupak i njegov daljnji status u službi. Kazneni postupak je u nadležnosti tijela s kojima surađuje Vojna policija", priopćio je MORH.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene