Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pištolj bacio u rijeku

Ubojica sve priznao: Otkriveno zbog čega je ubijen hrvatski povjesničar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatskog povjesničara, 42-godišnji Williama Klingera, ubio je prijatelj, 50-godišnji Alexander Bonich.

Kako pišu mediji u Sjedinjenim Državama, Klinger je u toj zemlji tražio priliku za bolji život, a upravo je Bronicha tražio da mu u tome pomogne.

Pročitajte i ovo Ivan Bulj hoće li se vratiti? FOTO Pogledajte kako danas izgleda kuća Ivana Bulja, ubojice maloljetne Anđele Bešlić: Nakon 22 godine izlazi iz zatvora Očevid kuće u Ulici Zeleni kut - 3 Uzrok nije poznat Buknuo požar na kući kod Maksimira: Iz buktinje izvukli tijelo sina, otac prevezen u bolnicu

No umjesto pomoći ovaj ga je ubio, prema vlastitom priznanju, potvrdila je policija, antiknim pištoljem zbog kuće koju je Klinger želio kupiti, piše NBCNewYork.com.

Tijelo Williama Klingera otkriveno je oko 14:30 sati po lokalnom vremenu, na tlu u parku, s dvije rane od metka na glavi, izvijestila je policija. Prevezen je u bolnicu gdje je proglašen mrtvim.

'Osumnjičeni je optužen za oduzimanje života prijatelju koji je tražio njegovu pomoć da pokuša započeti život u ovoj zemlji', rekao je tužitelj Richard Brown.

Alexander Bronich je uhićen, osumnjičen je za ubojstvo, nezakonito posjedovanje oružja i pokušaj namještanja dokaza. Suočen je s kaznom od najmanje 25 godina zatvora.

Riječki povjesničar ubijen u New Yorku! Upucao ga prijatelj?!

Klinger je došao u SAD 24. siječnja, gdje je rebao sudjelovati na konferenciji o BiH, Hrvatskoj i komunizmu, prema onome što Bonich rekao istražiteljima. Također im je potvrdio da mu je on osobno trebao pomoći da dobije posao u SAD-u.

Navodno su Bronich i Klinger imali nekakav dogovor o kupnji nekeretnina od kojih se jedna nalazi na sjeveru italije, a druga u Astoriji gdje je hrvatski povjesničar pronađen mrtav. Klinger je, pprema navodima osumnjičenog, već dao dio novca.

Bronich je policiji rekao da je pištolj kojim ga je ubio uzeo od Klingera. Policija vjeruje da je osumnjičeni pištolj bacio u rijeku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene