Obavijesti Video Pretražite Navigacija
završio u pritvoru

HDZ-ov vijećnik brutalno pretukao suprugu pa joj zaprijetio da mora reći da je pala niz stepenice

Priveden je gradski vijećnik HDZ-a u Solinu zbog sumnje da je suprugu brutalno pretukao i nanio joj brojne ozljede. Nakon što je pozvao hitnu pomoć, zaprijetio joj je da mora reći da je pala niz stepenice.

Sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 40-godišnjem solinskom gradskom vijećniku HDZ-a i prvom čovjeku DVD-a Vranjic.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

Njega je policija uhitila jer ga sumnjiče da je u srijedu navečer, oko 22 sata, kako su izvijestili, "na području grada Solina fizički napao 45-godišnjakinju, koja je hitno prevezena u bolnicu zbog teških tjelesnih ozljeda".

Kako piše Slobodna Dalmacija, HDZ-ov gradski vijećnik osumnjičen je da je pretukao svoju suprugu te joj je slomljeno četvrto rebro s pomakom i ima brojne kontuzije po glavi i lijevoj nadlaktici.

Sve se dogodilo još 15. travnja, o čemu je i splitska policija izvijestila dan kasnije, no dosad se nije znalo da je riječ o gradskom vijećniku vladajuće stranke.

Neslužbeno se doznaje da je muškarac suprugu više od pola sata tukao nogama i rukama po tijelu i glavi dok se ona od straha sklupčala na kauču, a istovremeno joj je prijetio da će je ubiti. Sve se to odvijalo pred očima njihove dvoje male djece.

S udarcima je prestao tek kad je žena u jednom trenutku počela teško disati nakon čega je nazvao hitnu, ali je svojoj žrtvi zaprijetio da mora reći da se ozlijedila kad je slučajno pala niz stepenice.

Žena je djelatnicima hitne pomoći zaista i rekla da je pala niz stepenice, no bilo je jasno da takve ozljede nije mogla zadobiti od pada. U policijskoj prijavi stoji da je solinski vijećnik bio pijan, a njegova se supruga nakon svega s djecom sklonila u sigurnu kuću. 

Muškarac je i nakon privođenja tvrdio da je žena pala niz stepenice te nije iskazao žaljenje zbog toga što je učinio. Prema pisanju Slobodne Dalmacije, muškarac je suprugu počeo mlatiti nakon što joj je prigovorio što je prije 12 godina popila kavu s jednim svojim prijateljem. 

Izbačen iz HDZ-a

Župan i predsjednik solinskog gradskog odbora HDZ-a Blaženko Boban odmah po dobivanju informacije da se radi o članu HDZ-a po hitnom postupku sazvao je telefonsku sjednicu solinskog gradskog odbora HDZ-a na kojem je donesena jednoglasna odluka o isključenju iz stranke, istaknuo je.

"Kako je riječ o osobi koja je izvršila teško obiteljsko nasilje te mu je određena mjera pritvora na rok od 30 dana, osobno najoštrije osuđujem čin svakog nasilja, a poglavito obiteljskog nasilja. Obiteljsko nasilje mora kod svih nas imati nultu točku tolerancije. Kako HDZ Solina neće i ne želi tolerirati takvo ponašanje u svojim redovima, ali i u cijeloj društvenoj zajednici, po hitnom postupku proslijedili smo odluku GO grada Solina časnom sudu HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije", izjavio je Boban.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene