Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičeni za prevaru

Dvoje Finaca završilo iza rešetaka: Ukrali svoj auto i pokušali pobjeći

Ilustracija
Ilustracija Foto: PU primorsko-goranska
Dvoje Finaca pokušali su izbjeći plaćanje popravka njihovog automobila i troškove zamjenskog vozila, od 58 tisuća kuna u servisu na području Bakra, ali ih je policija uhitila pri pokušaju izlaska iz Hrvatske, izvijestila je u utorak primorsko-goranska policija.

Dvoje finskih državljana u dobi od 41 i 48 godina oštetili su svoj automobil Audi u prometnoj nesreći u Selcu početkom studenoga. 

Odveli su ga na popravak u automehaničarsku radionicu u okolici Bakra, gdje su dobili zamjenski WV Golf dok njihov ne bude popravljen.

Kad je za nekoliko dana Audi bio popravljen, Finci se nisu javljali na telefonske pozive vlasnika radionice i nisu došli po svoje vozilo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smještena u odgovarajuću ustanovu Obrat u slučaju požara u Mesničkoj: Policija objavila koga dovodi u vezu s namjernim paljenjem vatre

Popravljeni Audi ostao je u radionici sve do 27. studenoga. Tada je vlasnik primjetio da ga nema na parkiralištu ispred radionice, a na njegovom mjestu se nalazio posuđeni Golf.

Finci su u noći 27. studenoga zamijenili vozila, rezervnim ključem odvezli svoj popravljeni Audi i pobjegli bez javljanja vlasniku i plaćanja računa za popravak vozila koji je iznosio više od 58.000 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Pijana Zadranka rukama izudarala policajca: Konobar joj odbio sipati piće, izvrijeđala njega i zaštitara

Policija ih je isti dan zaustavila i uhitila na graničnom prijelazu Rupa gdje su pokušali pobjeći iz Hrvatske. Pritvoreni su uz kaznenu prijavu zbog prevare.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene