Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Slučaj 'Ipsilon'

Dražen Golemović predao se hrvatskim vlastima, prebačen je u riječki zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbjegli Dražen Golemović predao se hrvatskim vlastima.

Golemović se predao jutros te je oko podneva prebačen u riječki zatvor. Suđenje Golemoviću trebalo bi, kako neslužbeno doznajemo, početi u ponedjeljak. Iz policijske uprave primorsko-goranske doznaje se da je Golemović u Hrvatsku ušao na području Brodsko-posavske županije te da su ga djelatnici te policijske uprave jutros doveli u riječki zatvor.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Njegov odvjetnik, Ljubo Pavasović Visković, rekao je da se predao nakon konzultacija sa svojim odvjetnicima. Odlučio je, kaže, da mu je tako najpametnije.

Dražen Golemović i još nekoliko osoba uhićeni su u svibnju 2009. godine u zajedničkoj akciji policije, USKOK-a i Ministarstva financija, na području Istarske županije. Golemović je optužen u slučaju 'Ipsilon' da je, uz pomoć također optuženih petero policijskih službenika, jednoga carinskog službenika, općinske državne odvjetnice i pročelnika u Poreznoj upravi, dobivao službene podatke koji po zakonu nisu dostupni.

>> Golemovića privela i ispitala policija u BiH

Golemović je kontroverzni poduzetnik. Dražen Golemović službeno se predstavljao kao poduzetnik koji po Istri gradi luksuzne vile za strane investitore. Cijene su se kretale od 350 do 600 tisuća eura. U jednoj od kamenih vila s bazenima živi sa svojom suprugom, inače udovicom Vjeke Sliška, i šestero djece.
U listopadu 2009. godine riječki Županijski sud odlučio je raspisati tjeralicu za njiim jer je pobjegao u BiH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene