Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna osoba poginula

Detalji stravične nesreće kod Otočca: Vozačica izgubila kontrolu i izazvala sudar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očevidom nesreće s poginulim te teško i lakše ozlijeđenim osobama, koja se u ponedjeljak u 15:50 dogodila na autocesti A1 kod tunela Mala Kapela, utvrđeno je da je do sudara došlo jer je 59-godišnjakinja iz Otočca izgubila nadzor nad automobilom pri izlasku iz tunela gdje se promet odvija dvosmjerno, priopćila je ličko-senjska policija.

Kada je vozačica iz zasad nepoznatih razloga izgubila nadzor nad automobilom na mjestu gdje se pomoću markera za razdvajanje smjerova vožnje promet preusmjerava natrag u kolničku traku u smjeru Splita, najprije je udarala u niz markera i onda zadnjom desnom stranom automobila u automobil zagrebačke registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 35-godišnjak iz Zagreba.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Nesreća kod Westgatea prema jankomiru Kombi Sokol Marića sudjelovao u nesreći kod Westgatea: Ozlijeđene tri osobe

Na mjestu događaja  uslijed zadobivenih ozljeda preminula je 39-godišnjakinja iz Otočca, putnica u automobilu gospićke registracijske oznake, 83-godišnjakinja putnica iz istog automobila teško je ozlijeđena, dok su lakše ozlijeđeni vozačica i vozač automobila te 31-godišnja putnica iz automobila zagrebačke registracijske oznake.

Glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević rekla je Hini da je zamjenica općinske državne odvjetnice iz Gospića Tatjana Šimunić Adamović naložila obdukciju smrtno stradale osobe, „što će biti potrebno u daljnjem postupku utvrđivanja odgovornosti za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće kojom je prouzročena smrt jedne osobe te teško i lakše ozlijeđivanje više drugih osoba“.

Kako Hina neslužbeno saznaje, za volanom automobila gospićke registracije bila je majka preminule putnice i kći teško ozlijeđene starice.

Zbog obavljanja očevida promet je autocestom od čvora Brinje do čvora Ogulin bio u prekidu od 15:58 do 16:48 sati. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene