Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DJECA PANIČNO BJEŽALA

Drama u zagrebačkoj školi: Pijan uletio na roditeljski sastanak, mahao nožem pa ga zabio u stol. Svladao ga bivši pripadnik ATJ Lučko

Tijekom održavanja roditeljskog sastanka u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi u utorak se alkoholizirani muškarac razmahao nožem, a razoružati ga i zadržati do dolaska policije uspio je bivši pripadnik Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko, doznaje Dnevnik Nove TV.

U popodnevnim satima u utorak, 14. rujna, tijekom održavanja sastanka roditelja učenika i učenica zagrebačke Osnovne škole Savski Gaj na otvorenom došlo je do incidenta, potvrđeno je iz više izvora Dnevniku Nove TV.

Alkoholizirani muškarac mahao je nožem i navodno ga zabio u stol nastavnice. 

Roditelji s djecom su se razbježali, a alkoholiziranog muškarca uspio je svladati i razoružati te zadržati do dolaska policije bivši pripadnik Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko, koji je bio na roditeljskom sastanku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREVEZEN U BOLNICU Užas u Splitu: Zaposlenik fast fooda uboden škarama u vrat, počinitelj uhićen
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija ga uhvatila Manijak uletio u trgovački centar u Oregonu i posjetitelje napao nožem, više osoba ozlijeđeno

Napadač je, navodno, psihički labilna osoba te je od ranije poznat ljudima u kvartu, kao i policiji.

Napadaču pružena pomoć u bolnici

Od policije smo doznali da je u utorak oko 18.05 sati u Remetinečkoj ulici, u dvorište osnovne škole, došao 52-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,90 promila te je na otvorenom prostoru dvorišta gdje se u to vrijeme održavao roditeljski sastanak, galamio i vikao.

''Oštrim predmetom je oštetio jedan od stolova, mahao njime i zabio ga u stol te sjeo na obližnju klupu. Jedan roditelj je pozvao policiju, koja je stigavši an mjesto događaja zatekla alkoholiziranog muškarca te ga je bez uporabe sredstava prisile privela u službene prostorije. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a s obzirom na stanje u kojem se tada nalazio, kolima hitne pomoći je prevezen u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu i nakon pružene pomoći bit će doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje'', kazali su nam iz zagrebačke policije.

Ministar Radovan Fuchs Ministar Radovan Fuchs Foto: DNEVNIK.hr

Ministar komentirao incident

Incident je, odgovarajući na pitanja novinara u Saboru, komentirao i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs: ''U školu je došao s nožem jedan lokalni čovjek, on ima određenih čudnovatih ponašanja. Učiteljica je držala razrednu nastavu s roditeljima na prostoru natkrivenom koji imaju ispred škole, bilo je tamo i nešto djece. Mislim da je bio alkoholiziran i zabio je mali džepni nož u stol i rekao: ako ne možete drukčije rješavati stvari, onda rješavajte ovako, dakle, to nije nekakva smišljena priča''. 

Podsjetimo, napad na učitelja ili profesora može se, sukladno Kaznenom zakonu, tretirati kao napad na službenu osobu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene