Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Volvo Sport P1900

Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volvo kabriolet iz 1956. godine ekskluzivan je već samo po činjenici da je u svijetu ukupno bilo proizvedeno tek 68 jedinica ikada. Automobil izgleda fantastično a pošto je trenutno na prodaji i mi smo se ovim putem prisjetili tog fenomenalnog kabrioleta!

Volvo Sport, također poznat i kao P1900, bio je roadster model švedskog brenda a sveukupno ih je proizvedeno svega 68 komada u razdoblju od 1956. do 1957. godine. Ovaj Volvo model imao je za svoje doba vrlo inovativnu karoseriju od fiberglasa koja je bila ugrađena na klasičnu čeličnu šasiju a dizajn automobila zasigurno bi ugrijao srce i najvećem Grinchu na planetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju Slika nije dostupna Concept One Lexani pokazao svoj luksuzni Cadillac Escalade

Assar Gabrielsson, predsjednik i osnivač Volvoa, dobio je ideju za ovaj automobil nakon što je ugledao prvu generaciju Chevrolet Corvette u Sjedinjenim Državama te je poželio napraviti nešto slično. Međutim, automobil nikada nije postigao veliki uspjeh te je proizvodnja u konačnici ukinuta nakon dvije godine zbog manjka potražnje i ozbiljnih pitanja glede kvalitete izrade vozila.

Još jedan razlog zašto je ovaj automobil poseban jest što ih je ukupno proizvedeno tek 68 što znači da je doista rijedak.

Gunnar Engellau, koji je zamijenio Gabrielssona na mjestu predsjednika tvrtke 1956., uzeo je jedan P1900 da se provoza preko vikenda te je bio toliko nezadovoljan radom automobila da je istog trenutka po povratku u ured sljedećeg tjedna ukinuo daljnju proizvodnju. ''Mislio sam da će se raspasti,'' bio je legendarni citat novog predsjednika Volvoa.

Ovaj je automobil bio prilično skup obzirom da je imao samo 70 KS i da je dolazio opremljen sa 3-stupanjskim ručnim mjenjačem, što su bile prilično prosječne brojke u to doba. Za pogon je bio zadužen Volvov 1.4-litreni motor iz PV444 modela.

Ipak, ovaj je automobil poslužio kao predložak za daleko uspješniji P1800 model s dvoja vrata o čemu govori brojka da ih je prodano 47.492 komada.

'Zeleni' automobil iz 1983. – Volvo LCP2000

Automobil na slikama nosi broj 19 a izgleda da je u izvrsnom stanju a njegov trenutačni vlasnik za njega traži čak 94.500 eura. Automobil ima samo 18.809 pređenih kilometara.

Kako izgleda ovaj prekrasan kabriolet pogledajte u velikoj foto galeriji koju smo pripremili za vas!

Hvala Kliker72 za tip!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene