Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najjeftiniji McLaren do sada

Predstavljen McLaren 540C Coupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
McLaren je na šangajskom auto salonu predstavio novu, drugu izvedbu svoje Sports Series linije. Podsjetimo, prvi je model bio 570S, a sada je stigla i verzija 540C Coupe.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST Mercedes-Benz GLC Coupé na nišanu otmjenosti Slika nije dostupna Vozili smo Koliko je Audi S5 zapravo napredniji od prethodnika?

Naime, kao što mu i samo ime kaže ovaj će model pokretati nešto slabija izvedba 3,8-litrenog bi-turbo V8 motora. Konkretnije, ovaj će pogonski stroj razvijati snagu od 540 KS pri 7500 o/min te najveći okretni moment od 540 Nm između 3500 i 6500 o/min.

U kombinaciji sa 7-stupanjskim SSG prijenosom to će biti dovoljno za ubrzanje ovog 1.311 kg teškog automobila do 100 km/h za 3,5 sekundi, do 200 za 10,5 sekundi, dok će mu najveća brzina iznositi 320 km/h. Prosječna će mu se potrošnja kretati oko 11 l/100 km.

Pored slabijeg motora 540C će se od snažnijeg brata razlikovati manjim izmjenama aero paketa, jedinstvenim dizajnom 19 i 20-colnih naplataka, raznim ukrasima i sličnim manje primjetnim detaljima. Također, ovjes je podešen za udobniju svakodnevnu vožnju i sl.

Za razliku od prijašnjih najava kako će 540C biti model namijenjen isključivo azijskim tržištima, sada je stigla potvrda kako će isti biti dostupan na svim tržištima na kojima su prisutni i ostali mclarenovi proizvodi. Knjiga narudžbi je već otvorena, cijena će mu biti nešto niža od modela 570S, a prve isporuke su planirane za sljedeću godinu.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene