Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U svakoj prilici

[PREDSTAVLJAMO] Michelin CrossClimate (I)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svibnju ove godine na tržišta će doći vjerojatno najposebniji novitet gumarske industrije u posljednjih nekoliko desetljeća. Michelinov CrossClimate je prvi ljetni pneumatik sa zimskim certifikatom koja donosi fuziju donedavno nespojivih tehnologija.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najštedljiviji Porsche do sada FOTO: Porsche Panamera S Hybrid Slika nije dostupna Black Diamond Edition VIDEO i FOTO: Cadillac CTS-V u izdanju 'crnog dijamanta'

Bilo da je riječ o inovativnoj mješavini koja je sposobna pružiti učinkovitost unutar, do sada nezamislivo, velikog raspona temperatura ili govorimo o neobičnom i jednako inovativnom profilu gazog sloja, Michelin CrossClimate je pneumatik koji je u stanju pomiriti tradicionalno nespojive zahtjeve. Uvjerili smo se u to tijekom međunarodne prezentacije održane početkom ovog mjeseca u francuskom mjestu Divonne-les-Bains te na sniježnim cestama gorja Jura.

Odmah na početku, bitno je napomenuti kako se ovdje ne radi tek o još jednom All-Season pneumatiku. Nova michelinova guma, naime, ne nudi kompromis između performansi na ljetnoj i zimskoj podlozi, kako bi se nametnula kao "univerzalno" (tj. jeftinije) rješenje, već predstavlja "punokrvni" ljetni pneumatik koji zahvaljujući naprednim tehnologijama može preuzeti sve zahtjeve visokokvalitetne zimske gume.

Kada krene u prodaju, Michelin CrossClimate će biti ponuđen u 23 različite dimenzije raspona između 15 i 17 cola što pokriva potrebe 70% automobila kakvi se prodaju na europskim tržištima. Ostale dimenzije bit će predstavljene tijekom 2016, a značajno je navesti kako će cijena pneumatika CrossClimate biti smještena između cijene michelinovog ljetnog i zimskog pneumatika. Konkretnije, navodi michelinov manager Damien Hallez, kataloška cijena CrossClimate-a na europskim bi tržištima trebala iznositi oko 96 Eura za dimenziju 205/55 - 16. Napomenimo i kako je Michelin razvio CrossClimate s ljetnim pneumatikom Energy Saver kao polaznom osnovom...

Cijeli članak pročitajte na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene