Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Peugeot RCZ 2013

Novo lice mišićavog francuza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od svojeg predstavljanja 2007. godine, RCZ je svojim karakterističnim stilom i iznimnim vozačkim ugođajem osvojio brojne kupce širom Europe. Istodobno, nizao je uspjehe i na sportskom planu, pobjedivši u svojoj klasi na legendarnoj utrci 24h Nurburgringa čak tri puta. Početkom 2013. imamo prilike upoznati još bolji, Novi RCZ.

Zavodljiv i elegantan, novi Peugeot RCZ je moderan iskaz visokog francuskog stila. Jedinstvenih linija, posebno istaknutih zakrivljenom površinom krova koja se nastavlja cijelokupnom dužinom stražnjeg stakla, te originalnim doživljajem vožnje, novi RCZ predstavlja odvažan coupe za kupce istančanog ukusa. U novom redizajniranom izdanju karakterizira ga novi prednji kraj vozila koji slijedi poslijednje stilske smjernice marke Peugeot. Nova linija poklopca motora još je čvršća i kompaktnija, dok su usisnici za zrak naglašeni LED dnevnim svjetlima.

Pročitajte i ovo PR Sigurnost na prvom mjestu Peugeot zimski pregled vozila PR Pobjednička ponuda Peugeot pobjednička ponuda

Unutrašnjost u potpunosti slijedi ekskluzivni dizajn vanjštine. Sportska pozicija sjedenja upotpunjena je s modernom centralnom konzolom presvučenom posebnim materijalom mekane teksture te instrument pločom koja je moderna interpretacija klasičnih analognih instrumenata. Karakteristični centralno smješteni okrugli otvori za ventilaciju idealno su mjesto za analogni sat u retro stilu, dok je ispod njega smješten centralni audio sustav koji ujedno služi i kao centar za komunikaciju, zahvaljujući Bluetooth vezi s mobitelom, uz opciju satelitske navigacije. Sportska sjedala mogu biti presvučena modernom tkaninom, kombinacijom kože i tkanine ili nekom od finih koža s utisnutim logotipom lava.

Oprema je na razini ekskluzivnosti vanjštine. Počevši od zvučno izoliranog vjetrobrana, preko modernog audio sustava sa Arkamys zvučnim procesorom, satelitske navigacije, automatskih brisača ili dvozonskog automatskog klima uređaja, RCZ brine o udobnosti svojih putnika. Pored ugode, tu je i briga o sigurnosti, sa serijski ugrađenim ESP i ABS sustavom, kao i pomoći pri kretanju na uzbrdici. RCZ karakterizira i svakodnevna praktičnost. Na raspolaganju je, za jedan coupe, impresivnih 321 litara zapremine prtljažnika kojeg je jednostavno moguće povećati na 639 l preklapanjem stražnjih sjedala.

Po svojim voznim osobinama RCZ je pravi sportski coupe. Široki trag kotača, koji su pozicionirani u samim kutevima vozila, osigurava iznimno prijanjanje na podlogu i visoku upravljivost. Precizan i direktan upravljač prvi je izvor informacija za vozača, dok ovjes krasi tipično francuska kombinacija udobnosti i sportskog ležanja na cesti. Zahvaljujući niskom težištu naginjanje vozila svedeno je na minimum te se brdske ceste s mnoštvo zavoja pretvaraju u pravi užitak.

Motorizacija uspješno odgovara na ponekad kontradiktorne zahtjeve za visokim performansama i ekološkom osjetljivošću. Dvolitreni HDi diesel sa čak 163 KS pruža visoke performanse uz potrošnju od svega 5.3 l-100 km. Za ljubitelje benzinskim motora tu je 1.6 THP, turbo benzinac sa 156 ili čak 200 KS, koji unatoč maloj potrošnji nude visoku elastičnost i odlična ubrzanja, dostojna pravog sportskog kupea. Svi motori upareni su s novim 6 brzinskim mjenjačima kratkog hoda i optimiziranih prijenosnih omjera, dok je benzinski 1.6 THP 156 KS dostupan i sa 6 brzinskim automatskim mjenjačem.

Najjača izvedba, opremljena benzinskim 1.6 THP motorom s 200 KS karakterizirana je i posebnom izvedbom ovjesa i ESP sustavom kojeg je moguće u potpunosti isključiti, čime udovoljava i istančanim prohtjevima zahtjevnijih vozača. Sportski ugođaj upotpunjen je sa posebnim ispušnim sustavom koji pojačava karakteristično sportsku ispušnu notu na višim okretajima.

Kao pravi avantgardni coupe, novi RCZ ističe osobnost svojeg vlasnika. Kako bi svaki bio jedinstven Peugeot već u startu nudi visok nivo personalizacije svakog vozila. Pored osam osnovnih mat, metalik ili perla boja, na raspolaganju je i izbor nekoliko tipova 18“ i 19“ naplataka u više nijansi, serija posebnih naljepnica za vanjsko ukrašavanje, kao i opcija krova u karbonu.

Više informacija na www.peugeot.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene