Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jači, brži, ljepši

FOTO: Maserati GranCabrio Sport

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su zaplijenili pažnju svijeta s GranCabrio modelom koji je službeno predstavljen 2009. godine, Maserati će iskoristiti ovogodišnji ženevski auto salon da prikaže svoj poboljšani kabriolet s najboljim performansama i razinom upravljivosti do sada.

Kada je Maserati Gran Turismo službeno predstavljen svijetu 2007 došao je s 4.2-litrenim V8 motorom snage 400 KS koji je za Gran Turismo izradio Ferrari. Godinu kasnije, Maserati je u GT uspio ugurati veću 4.7-litrenu jedinicu s 434 konjske snage.

Pročitajte i ovo Rupa u cesti progutala auto s dvojicom muškaraca spasila ih vojska VIDEO/FOTO "Čudo je da smo živi": Otvorila se rupa u cesti i progutala dvojicu muškaraca i automobile Vid David Krecelj drama u Zagrebu VIDEO Ovo je Mad Max kojeg je policija u nezapamćenoj potjeri lovila po cijelom Zagrebu: Priveden je

GranCabrio Sport koristiti će jaču i štedljiviju verziju Maseratijevog kompletno aluminijskog 4.7-litrenog V8 motora uparenog sa ZF 6-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Ovaj atmosferski motor sada proizvodi 450 KS pri 7000 okretaja u minuti i 510 Nm okretnog momenta pri 4750 okretaja u minuti. Maseratijev program za smanjenje frikcije omogućio je da pogonska jedinica u GranCabrio Sportu puno bolje reagira na čak i najmanji input vozača uz 6-postotno smanjenje potrošnje goriva. Maksimalna brzina iznosi 285 km/h a ubrzanje do 100 km/h 5.2 sekunde.

Spomenuti 6-stupanjski automatski mjenjač opremljen je superbrzim MC Auto Shift softverom razvijenim posebno za GranCabrio Sport, prenešenim s mjenjača Quattroporte Sport GT S-a. Ovaj softver omogućava optimalan odaziv mjenjača što zauzvrat nudi još bolje vozne karakteristike.

Ovjes je također dobio odgovarajuću pažnju. Redizajnirani Skyhook aktivni ovjes posebno je dorađen za sportsku vožnju, uz rezano/bušene kočione diskove.

>>Maserati otkriva 'hardcore' Gran Turismo

GranCabrio Sport izvana izgleda još dinamičnije, a karakterizira ga izraženi prednji kraj s crnom rešetkom i znakom trozupca s crvenim detaljima. Prednja svjetla stoje na crnoj pozadini s kontrastnim bijelim detaljem, a spliteri na prednjem braniku i redizajnirani pragovi na novom modelu dolaze u boji karoserije.

GranCabrio Sport biti će predstavljen u novoj boji karoserije Rosso Trionfale, a inspiraciju za istu Maserati je pronašao u talijanskim nacionalnim bojama korištenim na Maseratijevim trkaćim automobilima iz 1950-ih.

GranCabrio Sport kreće u prodaju na svih 62 tržišta Maserati automobila u ljeto 2011. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene