Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ofenziva na svim frontama

Alfa Romeo planira dva SUV-a i revitalizaciju sportskog odjela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema posljednjim saznanjima Alfa Romeo planira proširiti svoju ponudu s barem dva nova SUV/crossover modela. Oba bi se navodno trebala temeljiti na modelu Giulia te bi njihova proizvodnja trebala biti povjerena alfinim pogonima u Mirafioriju.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEST Renault Kadjar dCi 130 4WD – obiteljski crossover za sva četiri godišnja doba Slika nije dostupna TEST Peugeot 3008 je dokaz da premium proizvod ne treba uvijek biti skup

Iako bi se bazirala na istom modelu, ova bi se dva crossovera razlikovala veličinom te dakako cijenom jer bi onaj veći bio istinski premium model bogate opreme, a time i više cijene, dok bi manji bio pristupačniji kupcima.

Priprema za razvoj ovog prvog su navodno privedene kraju i početkom iduće godine će započeti njegova proizvodnja, dok će prodaja započeti krajem 2016.

Nadalje, oba bi ova crossovera navodno trebala biti dostupna na svim europskim tržištima na kojima se prodaju alfini modeli. S druge strane budućnost alfinih manjih modela za sada nije sigurna.

ClubAlfa navodi i kako roditeljski FCA razmatra mogućnost povratka Alfe u sportske vode. Točnije, Fiat bi možda revitalizirao tvornički sportski odjel Alfa Corse, no za sada nema nikakvih konkretnijih podataka o tome.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene