Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO Vaha usporedio Dinamo s Lilleom: Ovdje ima više talenta, ali...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trener Dinama gotovo sat vremena proveo je na presici uoči Kup utakmice.

Uoči sutrašnjeg ogleda u Kupu protiv Ludbreškog niželigaša pred novinare je izašao trener Dinama Vahid Halilhodžić. No, presica je otišla u sasvim drugom smjeru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Je li izbornik Štimac trebao pozvati Sammira? Slika nije dostupna Još ga traže Nije mogao u noćni klub, vratio se s oružjem i ubio dvoje

'Nemojte me molim vas jedno vrijeme zvati za intervjue ili izjave, govorit ću samo ovako pred utakmice i to samo o nogometu. Koje god novine otvorim hvalite me, a znam da ćete se okrenuti protiv mene jednog dana', sa smješkom je otvorio presicu Vaha, prenose Sportske novosti.

>> FOTO Tribina uspjela: Vlaović i Marić podržali navijače Dinama!

Ovaj Dinamo sigurno ima više talenta, u ostalome, poglavito disciplini i snazi, još je daleko od onog Lillea Halilhodžić je obećao sve prisutne častiti baklavama u slučaju da se Dinamo iz Soluna vrati neporažen. Zatim je krenuo o ozbiljnijim temama.

'Ovdje sam 35 dana, uspio sam iznad očekivanja napraviti pomak u mnogim segmentima, ali o igračima, vodstvu kluba i novinarima najviše ću saznati nakon prvog poraza. Prema tome, znam što me čeka. I ponavljam, tek od prosinca će se na igri Dinama moći vidjeti moja ruka, ne ide proces stvaranja igre naprečac, za mjesec ili dva.'

Trener Dinama se 'požalio' kako zbog stalnog ritma igranja četvrtak-nedjelja nema vremena za uigravanje akcija s igračima na treningu. Dobar dojam na trenera i javnost ostavio je mladi Slovak Sylvestr koji nažalost nema pravo nastupa do proljeća.

'Sudeći po treninzima njemu bi možda najbolje odgovaralo upariti ga s još jednim centarforom, no zasad nam ide dobro u ovoj formaciji (4-2-3-1), nije isključeno da Sylvestra isprobamo i na krilu, kao u završnici protiv Zagreba.'

Vaha je od trenera mlađih kategorija čuo i za jednog odličnog kadeta, koji ima 16 i pol godina. Ako se potvrdi kao potencijal mladog igrača će priključiti prvoj momčadi. Vaha nije htio kazati o kome je riječ ali najvjerojatnije misli na Matea Kovačića. Na upit novinara da usporedi Lille kojeg je vodio u Ligi prvaka s Dinamom Vaha je odgovorio:

'Ovaj Dinamo sigurno ima više talenta, u ostalome, poglavito disciplini i snazi, još je daleko od onog Lillea. U svlačionici i na treninzima sada vlada izvrsno ozračje, ali najopasnija je euforija koju sam zapazio nakon Villarreala i istaknuo je uoči gradskog derbija. Psihološki i voljni moment se ne liječi tako lako, još smo u fazi rehabilitacije, no najbolji lijek su uspjesi. Nas čeka teško gostovanje u Solunu, pa dva nadmetanja s Clubom Bruggeom, s njih dvoje ćemo se boriti za 2. mjesto u skupini.'

Sammir u reprezentaciji, da ili ne, pitanje je koje je ovih dana podijelilo javnost.

'Odlučuje Slaven Bilić, a vidim da se razni lobisti javljaju, škakljive su to stvari. Na ovim prostorima je i jedna riječ dovoljna da se nešto shvati u negativnom kontekstu. O Sammirovoj, kao i Badeljevoj vrijednosti, govori i to što sam im dao kapetansku traku, a sa Sammirom ću na temu reprezentacije obaviti i razgovor u četiri oka, kao igračem i kao čovjekom: ako ga se preporuča reprezentaciji, a tamo nije dobrodošao mogao bi se osjetiti odbačenim. A rekao sam mu već i da ne čita novine. Bojim se da ga nakon svega ovoga ne izgubim u sljedećim utakmicama', zaključio je Halilhodžić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene