Obavijesti Video Pretražite Navigacija

US Open: "Glumac" Đoković protiv Federera u polufinalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrtfinalnim dvobojima tenisača na US Openu Roger Federer je svladao Luksemburžanina Gillesa Mullera sa 7:6 (5), 6:4, 7:6 (5), dok je Novak Đoković izbacio Amerikanca Andya Roddicka sa 6:2, 6:3, 3:6, 7:6 (5).

Federer je u tri teška seta svladao dosadašnje najveće iznenađenje turnira Luksemburžanina Mullera, koji je prije US Opena bio 130. igrač svijeta, a sada je skočio na 62. poziciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Australian Open: Đoković izbacio Federera Slika nije dostupna US Open: Đoković prvi finalist

Švicarac ipak nije izgubio set protiv ljevorukog Mullera i zadržao je niz nepobjedivosti na US Openu, koji traje od 2003. i 32 dvoboja. Ukoliko bi Federer slavio i peti puta na US Openu, to bi mu bio 37. osvojeni turnir na tvrdim podlogama, a više je osvojio samo Andre Agassi (47).

"Najvažnije je bilo doći do polufinala, ne razmišljam još o konačnoj pobjedi. Igram dobro i osjećam se dobro, no bit će jako teško već u polufinalu protiv Đokovića", kazao je Federer. 

>> Robredo i Roddick optužili Đokovića za simuliranje

Srbin je bio posebno motiviran u dvoboju sa Roddickom, koji ga je optužio za simuliranje. 

"Priznajem da sam imao poseban motiv protiv Andya, koji me optužio da lažem. Kazao je da igram s najmanje 16 ozljeda i sa tko zna kakvim bolestima, a tako govoriti o suparniku u najmanju ruku nije pristojno. Htio mi je stvoriti dodatni pritisak, ali mu nije uspjelo. Pobijediti Roddicka u Americi uvijek je osobito zadovoljstvo", kazao je Đoković. 

U međusobnim dvobojima Federer vodi sa 6:2 protiv Đokovića, koji ga je pobijedio u polufinalu Australian Opena ove godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene