Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ATP Umag: Verdasco pobjednik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolac Fernando Verdasco pobjednik je 19. izdanja ATP turnira tenisača u Umagu, on je u finalu svladao Rusa Igora Andrejeva sa 3-6, 6-4, 7-6 (4).

Petnaesti tenisač svijeta Verdasco je nakon Alberta Berasateguia, Carlosa Moye i Felixa Mantille četvrti Španjolac koji je osvojio Umag, te prvi ljevoruki tenisač pobjednik nakon Austrijanca Thomasa Mustera.

Pročitajte i ovo Traže se muškarci s fotografija - 3 Otuđen je novac Jeste li ih vidjeli? Policija moli za pomoć, prepoznajete li muškarce s fotografija? Slika nije dostupna Verdasco i Andrejev u finalu Umaga

Španjolac je ove godine "darivao" pobjedama hrvatske tenisače Ivu Karlovića i dvaput Marija Ančića, a ovogodišnji Umag mu je "vratio uslugu" s drugim ATP trofejem karijere, nakon Valencije 2004.

Bilo je to najneizvjesnije finale u povijesti Umaga u kome se 30. tenisač svijeta Igor Andrejev činio pobjednikom sve do 4:4 u drugom setu.

Verdasco je tada napravio "break" koji mu je donio drugi set, a nakon podužeg medicinskog tretmana Andrejeva zbog žuljeva, 25-godišnji Španjolac je u trećem setu poveo sa 3:0 i 40:0.

Prvi Rus u umaškom finalu se čudesno vratio, uzeo je gem kod 4:5 u kome je Verdasco servirao za meč i čak stekao vodstvo 6:5. No, Verdasco se pokazao puno spretnijim u odlučnom "tie-breaku", pobijedivši tako Andrejeva i po treći puta u isto toliko međusobnih dvoboja.

"Igor je bio sjajan protivnik i ne bi bilo nezasluženo i da je on pobijedio. Meč je otišao u 'tie-break' trećeg seta i možda su Hrvatska i Umag vratili dio mog duga ove godine, kada sam sa 7:6 u trećem setu izgubio od Ive Karlovića finale Nottinghama. Zahvaljujem se svima na savršenoj organizaciji i htio bih se vratiti i dogodine", rekao je Verdasco.

Njemu je za pobjedu pripalo 54.250 eura, a pobjednički trofej mu je uručio hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Andrejev, koji ima tri ATP naslova, ali sva tri iz 2005., morao se zadovoljiti s čekom od 28.750 eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene