Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ATP Queen's: Poraz Ančića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski tenisač Mario Ančić nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira na travnatim terenima u londonskom Queen's Clubu. U dvoboju 3. kola Ančić je izgubio od Francuza Richarda Gasqueta sa 7:6 (5), 6:4.

Splićaninu nije pomoglo ni 10 as-servisa, kao ni činjenica da je uspio spasiti devet od 10 "break-lopti" na svoj servis. Nažalost, Gasquet je u drugom setu napravio taj jedini "break" koji mu je donio pobjedu, drugu u ukupno tri dvoboja sa Ančićem. Francuz je Ančića svladao i prije tri godine u Queensu, tada u tri seta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ATP ljestvica: Karlović 14.; četvorica Hrvata u Top 50 Slika nije dostupna Roland Garros: Ljubičić prošao, ispali Karlović i Pandžić

Hrvatski tenis će ipak imati predstavnika u četvrtinalu nakon što je Ivo Karlović za manje od sat vremena svladao Čileanca Fernanda Gonzaleza sa 6:3, 7:5.

Karloviću su za pobjedu bila dovolja dva "breaka", po jedan u svakom setu, dok njegov početni udarac niti u jednom trenutku nije bio u opasnosti. Div sa Šalate je imao 79 posto ubačenog prvog servisa, te je izgubio samo četiri poena na svoj servis u čitavom meču.

Zanimljivo, ovo je bio drugi međusobni dvoboj Karlovića i Gonzaleza, a prvi put su se takđer susreli u Queen's 2005. i također je pobjednik bio Karlović.

U četvrfinalu Karlović će igrati protiv pobjednika dvoboja između prvog nositelja Španjolca Rafaela Nadala i Japanca Keija Nishikorija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene