Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pogoci Olića i Rakitića, uspješni Iličević!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dresovima bundesligaških klubova u subotu su ponovno uspješni bili hrvatski nogometaši. Najuspješniji su, premda nisu zabijali, bili Ivo Iličević i Stiven Rivić iz Kaiserslauterna...

Novi je Bundesligaš pred 22.000 gledatelja na svom stadionu Fritz Walter pobijedio Premierligaša Liverpoola 1-0. Jedini je pogodak na utakmici zabio Bugarin Ilian Micanski, ovoljetno pojačanje kluba, u 32. minuti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Olić i Pranjić kreću u lov na titulu Lige prvaka! Slika nije dostupna Rakitić s navijačima ustao protiv Magatha

Ivo Iličević počeo je utakmicu i solidno igrao do 59. minute. U istoj je minuti u igru ušao Stiven Rivić. Treći Hrvat u Kaiserslauternu, Srđan Lakić, nije bio u kadru zbog ozljede.

Samo 20 sati nakon što su pobijedili novog 2. Bundesligaša Erzgebirge Auea, nogometaši Schalkea nastavili su svoj maraton prijateljskih utakmica na gostovanju kod četvrtoligaša Leipziga, gdje su došli do svoje 11. pobjede u 12 dosad odigranih predsezonskih prijateljskih utakmica.

Nakon što su domaći pred 21.566 gledatelja došli u vodstvo, Edu je izjednačio u 24., a Ivan Rakitić zabio za pobjedu svoje momčadi u 42. minuti. Obojica su igrača zabili i u petak Erzgebirge Aueu u 3-1 pobjedi.

Prijateljsku je utakmicu protiv izabrane momčadi regije Trentino u svojoj pripremnoj bazi na sjeveru Italije odigrao Bayern. Bilo je 5-1 za Bavarce, za koje se dvaput u listu strijelaca upisao Olić, kao i Argentinac Jose Ernesto Sosa.

Trener europskih doprvaka Louis van Gaal na raspolaganju nije imao dovoljan broj profesionalaca, pa je golmana Thomasa Krafta u drugom poluvremenu postavio na mjesto stopera, dok je zadnjih 20 minuta u igru morao čak i Nizozemčev pomoćnik za fizičku pripremu Marcelo Martins.

Prijateljske nogometne utakmice:

Leipzig – Schalke 1-2
Kaiserslautern – Liverpool 1-0
Bayern – Selekcija Trentina 5-1

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene