Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Zlatnoj paraolimpijki trener prijetio kako će je baciti niz stepenice?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ivica Jakeljić mi prijeti zbog raspodjele novca koje će Vlada uplatiti dobitnicima medalja i njihovom stručnom timu', iznijela je javnosti Kaštelanka Antonia Balek, koja je na Paraolimpijskim igrama u Pekingu osvojila dvije zlatne medalje.

Ministarstvo financija bi naime, sutra trebalo potvrditi odluku o isplati nagrade Antoniji Balek, njezinu treneru i stručnom timu. Sportaši dobivaju novca ovisno o medalji koju su osvojili (zlatna vrijedi 208.000 kuna), treneri vrijednost najvrijednije osvojene medalje, a nagrade članovima stručnog tima u postocima se raspodjeljuju na suradnike. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Antonija Balek nastupa za Njemačku? Slika nije dostupna Balek kao tajni agent hvatala dilere po Splitu?

Tu je i nastao problem, jer je, prema Antonijinim riječima, Jakeljić tražio novac za suradnike koje ona nikada nije čak ni vidjela, a kamoli s njima surađivala. Među njima je i njegova supruga koja je navedena kao maserka i pomoćni trener. Kada se Antonia već na povratku iz Pekinga u pariškoj zračnoj luci tome usprotivila, Jakeljić joj je navodno rekao kako će je baciti niz stepenice. 

>> Još jedno zlato i svjetski rekord za Hrvatsku!

>> Balek osvojila zlato i u bacanju kugle

Tvrdi da je na aerodromu u Parizu, kad se usprotivila trenerovim prijedlozima, Jakeljić kazao da će je gurnuti niz stepenice. O tom nemilom događaju, obavijestila je i predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratka Kovačića. 

Nakon povratka u Split bilo ju je toliko strah da je, kako kaže, počela izbjegavati trenera, pa čak i odlaske na ASK-ov stadion. posebno stoga jer je shvalila 'da su tu u igri i još neki ljudi iz splitskog sporta' kako bi se domogli i gradske stipendije koja joj treba biti dodijeljena.  

Jakeljić pak, tvrdi sasvim suprotno. Šokiran je kaže takvim tvrdnjama 'jer je Antoniji bio i majka i otac', a njegova se supruga navodno našla na popisu na izričit Antonijin zahtjev. Za cijelu 'zbrku' okrivljuje neke druge ljude koji su se, kako tvrdi, polakomili za novcem.

'Prijetio smrću joj nisam i ne znam zašto je to rekla. Moj jedini grijeh je vije zlatne paraolimpijske medalje. To je sve. I to s ponosom nosim', kazao je Jakeljić.

Antonia je u Zagreb po nagradu i sastanak s ministrima Draganom Primorcem, Jadrankom Kosor i Ivanom Šukerom doputovala sama.

'Da dođete u situaciju da vas netko tako provocira i tako nešto izjavi, kako bi se vi osjećali? Kakve bi vi mogli dati izjave? I zaista me razumite da kroz jecanje više ne mogu ništa izjaviti', kazala je Antonija novinarima u zagrebačkoj zračnoj luci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene