Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tour: Sastreu "kraljevska" etapa i žuta majica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolac Carlos Sastre (CSC) pobjednik je najteže, 17. etape ovogodišnje biciklističke utrke "Tour de France" vožene od Embruna do vrha uspona na legendarni L'Alpe d'Huez u dužini od 210.5 kilometara. Tom etapnom pobjedom Sastre je preuzeo i vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Biciklisti su u srijedu pred sobom imali tri uspona najviše kategorije, Galibier, Croix de Fer i završni na L'Alpe d'Huez, a to je ujedno bila i posljednja prilika za specijaliste penjače da ostvare prednost u odnosu na stručnjake za kronometar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od sad i oni vide boje Osmišljene naočale za daltoniste Slika nije dostupna Priopćio WHO Od žute groznice u Darfuru umrle 164 osobe

Tu priliku najbolje je iskoristio Sastre koji se izdvojio iz glavne skupine vozača na samom početku posljednjeg uspona, te na vrh stigao sa 2:03 minute prednosti pred najbližim pratiteljima, Španjolcem Samuelom Sanchezom (Euskaltel) i Luksemburžaninom Andyjem Schleckom (CSC).

Ostali favoriti za ukupnu pobjedu, Frank Schleck (CSC), Cadel Evans (Silence-Lotto), Bernhard Kohl (Gerolsteiner) i Denis Menčov (Rabobank) ciljem prošli sa 2:13, odnosno 2:15 minuta zaostatka za Sastreom.

U ukupnom redoslijedu četiri dana prije završetka "Toura" Sastre ima 1:24 minute prednosti ispred drugog Franka Schlecka, 1:33 ispred trećeg Kohla, 1:34 ispred četvrtog Evansa, te 2:39 ispred petog Menčova.

Za konačni redoslijed na "Touru" odlučujuća će biti subotnja, 20. etapa, 53 km dugačak kronometar od Cerillyja do Saint Amand Montronda. Od svih kandidata za pobjedu, najbolji vozač na kronometar je Evans, no pred njim je iznimno težak zadatak nadoknaditi 1:34 minute zaostatka za Sastreom koji je u životnoj formi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene