Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Ima puno zlih ljudi, na takve naiđete i u obitelji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatan obrat dogodio se u sada već pravom 'slučaju Balek'. Naime, brat naše zlatne paraolimpijke, koja je izazvala buru u javnosti optužbama da ju trener hoće ubiti, kaže kako njegova sestra navodno nikad nije bila u komi. Njihova majka u šoku tvrdi kako ne vjeruje što njezin sin priča o vlastitoj sestri.

Brat zlatne paraolimpijke i rekorderke Antonije, Vlado Balek, tvrdi kako njegova sestra nikada nije imala tešku prometnu nesreću niti je bila u komi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suspendirani Antonija Balek, njezin trener i izbornik Slika nije dostupna Balek kao tajni agent hvatala dilere po Splitu?

'Što se tiče to hodanja po kući, ja o tome nemam pojma, to su navodno neki susjedi rekli da su je vidjeli da ona hoda po kući, ja je nisam vidio', rekao je Vlado Balek.

U Antonijinu priču o tri godine kome nakon prometne nesreće brat ipak još uvijek ne vjeruje.

'Ako je bila u komi, neka onda podastre papire i reče 'bila sam'.

Antonija je pak navodno rekla kako je upravo brat Vlado sedam dana prije paraolimpijade ubiti njihovu majku, a ona ju je spasila. 

Ona je u izjavi prokomentirala novonastalu situaciju:

'Prošla sam kontrole u Nizozemskoj od najvećih stručnjaka za paraolimpijce, promatrana sam kako bacam, u Pekingu su me dodatno pregledavali, a znate i koliko je kamera tu bilo koje su me snimale u svakom trenutku.'

'Moja zlata i rekordi ne bi bili priznati da nisam osoba s invaliditetom.' 

O podmetanjima iz obitelji rekla je sljedeće:

'Kad ti se nešto takvo dogodi u životu, tek onda shvatiš koliko je zlih ljudi, a nažalost takve pronađeš i u vlastitoj obitelji.'

'Ja ne mogu vjerovati da je to moje dijete reklo o svojoj sestri, ne mogu doći k sebi. Izvan sebe sam', rekla je majka Cvita, a prenosi Glas Dalmacije.

Cvita Balek istom je mediju izjavila kako je njen sin u vrijeme Antonijine prve nesreće bio u vojsci: 'Zna on sve, možda se samo ne sjeća jer nije bio kod kuće.'

'Ona je student na Medicinskom fakultetu i raspitajte se, nju su iz Udruge odvozili i dovozili svakog dana na predavanja', odgovara majka Cvita na optužbe kako su njenu kćer vidjeli da hoda.

Antonijina invalidnost nije upitna. Fizički pregledi sportaša prije Paraolimpijade jednostavno ne mogu pogriješiti tvrde iz paraolimpijskog odbora.

Kad ti se nešto takvo dogodi u životu, tek onda shvatiš koliko je zlih ljudi 'Mogu reći da je od strane klasifikacijske komisije, međunarodnog olimpjiskog odbora, klasificirana u kategoriju, kao sportašica sa tetraplegijom', rekao je Darko Matić iz Paraolimpijskog odbora.

Lokalni mediji prenose nagađanja o Antonijinom navodnom liječenju od ovisnosti krajem osamdesetih te o nizu proturječnosti u njeznoj priči o nesreći i komi.

Prema evidenciji MUP-a osoba imenom Antonija Balek, u doba kada zlatna paraolimpijka spominje da je imala nesreću, nije zabilježena u policijskoj evidenciji. Postavlja se pitanje je li Antonija Balek lagala o načinu na koji je nastala njezina invalidnost?

>> Slučaj Balek: Dvije strane zlatne medalje

>> Zlatnoj paraolimpijki trener prijetio kako će je baciti niz stepenice?

Ove nevjerojatne tvrdnje samo će povećati ovaj slučaj koji je počeo optužbama Kaštelanke na račun svog trenera Ivice Jakeljića. 

Ona ga je, podsjetimo, optužila da ju zbog raspodjele novčanih nagrada želi ubiti što je on demantirao i izrazio čuđenje takvim izjavama. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene