Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lance Armstrong potvrdio da se vraća biciklizmu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolji biciklist svih vremema 36-godišnji Amerikanac Lance Armstrong potvrdio je medijske napise da se vraća biciklizmu sljedeće godine.

"Nakon što sam razgovarao sa svojom djecom, obitelji i najbližim prijateljima s radošću objavljujem da se vraćam profesionalnom biciklizmu", priopćio je u utorak Armstrong na internetskoj stranici svoje zaklade za borbu protiv raka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lance Armstrong na bostonskom maratonu Slika nije dostupna Nova knjiga o Lanceu Armstrongu

"To činim jer je vrijeme da se bitka protiv raka podigne na globalnu razinu. Od raka godišnje umre osam milijuna ljudi diljem svijeta, više negoli od AIDS-a, malarije i tuberkuloze zajedno", ističe Armstrong.

Američki magazin "VeloNews" objavio je u ponedjeljak da će se 36-godišnji Lance Armstrong vratiti natjecanjima sljedeće godine. Magazin "Velonews" je objavio kako bi Armstrong 2009. trebao nastupiti na Amgen Touru po Kaliforniji, utrci Pariz-Nica, zatim na etapnoj utrci po američkoj državi Georgiji, na utrci Dauphine-Libere i Tour de Franceu.

Također, tvrdi se da će Armstrong voziti u Astani i to bez plaće i nagradnih bonusa. Šef Astane je Johan Bruyneel, koji je bio na čelu Dicovery Channela dok je u momčadi bio i Armstrong. Astana je po imenima najjača momčad na ProTouru, za nju voze prošlogodišnji pobjednik Tour de Francea Španjolac Alberto Contador, odlični Nijemac Andreas Kloeden, te Amerikanac Levi Leipheimer.

Iz Astane su poručili da bi Armstrong bio dobrodošao u njihovu momčad. "Ako postoji mogućnost da potpiše za nas, naravno da ćemo razmisliti o tome. Armstronga bi odlično primili", izjavio je za novinsku agenciju DPA glasnogovornik Astane Philppe Maertens.

Nakon što je prebolio rak testisa Armstrong je sedam puta zaredom osvojio Tour de France u razdoblju od 1999. do 2005., a nakon toga se povukao u mirovinu. No, nije se opustio, već je formu održavao trčanjem maratona i utrkama brdskog biciklizma.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene