Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Blanka Vlašić i Ivana Brkljačić u finalu u Stuttgartu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na finalu ovogodišnjeg Svjetskog atletskog toura u Stuttgartu na stadionu Mercedes-Benz Areni u subotu i nedjelju među svjetskom atletskom elitom nastupit će dvije ponajbolje hrvatske atletičarke.

Hrvatska rekorderka u kladivu borit će se u subotu protiv sedam najuspješnijih i najkonstantnijih bacačica u 2008, koje su na mitinzima diljem svijeta od svibnja do rujna skupile najviše bodova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Blanki pobjeda na Svjetskom atletskom finalu Slika nije dostupna Blanka Vlašić: Žalim za propuštenom prilikom

Ivana Brkljačić sakupila je 36 bodova, a njene suparnice bit će Kubanka Yipsi Moreno (38), Slovakinja Martina Danišova-Hrašnova i Poljakinja Anita Wlodarczyk (po 36), Francuskinje Manuela Montebrun (30), Stephanie Falzon (24), Njemica Betty Heidler (17), te Talijanka Clarissa Claretti (16).

Naša najbolja atletičarka Blanka Vlašić nastupit će nedelju u 14.45 i to kao vodeća u konkurenciji s maksimalnih 100 bodova, a suparnice će joj biti Ruskinja Anna Chicherova (75), Njemica Ariana Fridrich (68), Belgijanka Tia Helebaut (65), Amerikanka Chaunte Howard (60), Ruskinja Yelena Slesarenko (55), Kazahstanka Marina Aitova (54) te Španjolka Beitia Ruth sa 50 bodova.

Posljednje ovosezonsko natjecanje za Blanku iziskuje poseban napor nakon duge i stresne sezone.

Stuttgart treba smjestiti u kategoriju značajnih natjecanja, posebno što joj je posljednje natjecanje u sezoni.

"Za mene je ovo natjecanje poseban ispit u kojem se moram ne samo suprotstaviti najboljima u svojoj disciplini, već izvući zadnje zalihe energije iz nedovoljno oporavljenog organizma nakon Zagreba, prevladati nepovoljne vremenske okolnosti kao što je niža temperatura i moguća kiša i neobično rani početak natjecanja" kazala je Blanka .

Nakon ovog natjecanja slijedi četiri tjedna odmora prije početka priprema za sljedeću sezonu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene