Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Armstrong ponovno 'u sedlu'; Contador ga ne želi u momčadi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedmerostruki pobjednik Tour de Francea Lance Armstrong svoj će povratak profesionalnom biciklizmu započeti u siječnju iduće godine na etapnoj utrci 'Tour Down Under' u Australiji.

Mediji su već duže vrijeme nagađali kako će najbolji biciklist svih vremena iduće godine nastupiti na Amgen Touru po Kaliforniji, na utrci Pariz-Nica, utrci Dauphine-Libere, pa čak i Tour de Franceu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća u Kutini Bez vozačke i pijan autom ubio biciklista pa pobjegao s mjesta nesreće Ilustracija U Kutini Teška prometna nesreća: Automobil naletio na biciklista i usmrtio ga

37-godišnji Armstrong je vijest o nastupu u Australiji trebao objaviti na današnjoj konferenciji za novinare u New Yorku, no prije njega su to učinili organizatori utrke i premijer savezne države Južna Australija Mike Rann. 

Amerikanac je svoj povratak biciklizmu potvrdio prije dva tjedna, a motivacija mu je da borbu protiv raka podigne na globalnu razinu. Naime, nakon što je prebolio rak testisa Armstrong je sedam puta zaredom osvojio Tour de France (1999 - 2005), a nakon toga se povukao u mirovinu i top formu održavao trčanjem maratona i utrkama brdskog biciklizma.

'Tour Down Under' se održava od 20. do 25. siječnja, a ukupna dužina 6 etapa je oko 802 kilometra. Za sada se još ne zna za koju će momčad Armstrong voziti, no vrlo je izvjesno da će to biti kazahstanska ekipa Astana za koju voze i Španjolac Alberto Contador, Nijemac Andreas Kloeden, te Amerikanac Levi Leipheimer. Neki mediji izvještavaju kako bi Contador, pobjednik Tour de Francea 2007., mogao napustiti momčad ako joj se pridruži Armstrong. 

'Zaslužio sam biti vođa momčadi bez potrebe da se borim za svoje mjesto. A kada se radi o Armstrongu moglo bi doći do 'nekih situacija' pri čemu bi močad stavila njega ispred mene i to bi me jako povrijedilo', kazao je Contador za španjolski dnevnik AS. 

Contador je u nedjelju osvojio španjolski turnir Vuelta, a u kombinaciji s naslovima s Tour de Francea i Giro d'Italia, tek je peti biciklist u povijesti koji ima sve tri titule sa ta tri najprestižnija turnira. 

'Moje namjere su ostati u Astani jer imam ugovor do 2010., ali već imam nekoliko dobrih ponuda od drugih', dao je do znanja Španjolac no ipak smatra kako bi najpoštenije bilo da on i Amerikanac imaju ravnopravan status.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene