Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Miholjević: ''Staza je paklena!''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gimnastičar Filip Ude i biciklist Vladimir Miholjević bit će među prvim hrvatskim sportašima koji će na olimpijskim borilištima u Pekingu nastupiti već prvi dan, 9. kolovoza i to u sportovima u kojima Hrvatska nikad nije imala predstavnike na Olimpijskim igrama.

Ponajbolji hrvatski biciklist Vladimir Miholjević nastupit će u cestovnoj utrci, za koju 34-godišnji Riječanin tvrdi da je zapravo brdska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Biciklizam: Pobjeda Sancheza, naši solidni Slika nije dostupna Filip Ude - hrvatski gimnastički adut na OI u Pekingu

"Mislim da će to biti jedna od najtežih staza koju sam ikad odvozio, ne samo zbog iznimno teške konfiguracije već i zbog nevjerovatne vlage, te nečistoga zraka. Znam da su organizatori činili sve da poprave zrak u Pekingu, no nakon današnjeg treninga svi su se vozači žalili na disanje. UzA sve te probleme, staza je paklena. Vozit ćemo sedam sati i to ukrug, a usponi čine čak 11 kilometara ili bolje rečeno, treba se popeti na planinu od 3000 metara. Moj kandidat za pobjedu je Španjolac Alejandro Valverde, a svaki od pet španjolskih vozača može do zlata. Među favoritima je i Talijan Paolo Bettini, a ja ću pokušati dati svoj maksimum i završiti među prvih tridesetak", kazao je Miholjević, koji će sa Matijom Kvasinom i Radoslavom Roginom ući u povijest kao prvi hrvatski biciklisti na Olimpijskim igrama.

Gimnastičar Filip Ude također je prvi hrvatski gimnastičar na Olimpijskim igrama i također nastupa u višeboju prvoga dana Igara i to u 16 sati po kineskom, odnosno 10 po hrvatskom vremenu.

"Trenirao sam danas na konju i osjećao sam se više nego izvrsno. Dugo sam se spremao za ove Olimpijske igre i dugo sanjao svoj nastup i sada jedva čekam da počne. Ne želim pričati o medaljama, konj s hvataljkama je vrlo zahtjevna disciplina koja ne dopušta pogreške, a konkurencija je strašna. Mislim da će zlato uzeti Kinez Qin Xiao, a odlični su i britanci Louis Smith i Daniel Keatings", kazao je 22-godišnji Ude, koji će u višeboju, kao jedini Hrvat, biti u miješanoj skupini zajedno s mađarskim, češkim i brazilskim gimnastičarem. Prvu vježbu odradit će upravo na konju s hvataljkama, svojoj najjačoj disciplini.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene