Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Tri tisuće Čakovčana dočekale srebrnog Filipa Udea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo tri tisuće ljudi okupilo se na središnjem čakovečkom trgu kako bi pozdravili srebrnog olimpijca gimnastričara Filipa Udea, prvog međimurskog osvajača olimpijskog odličja.

Veličanstvenom dočeku uz nastup međimurskih estradnih zvijezda predvođenih Žigom i bandistima prisustvovale su sve generacije ponajviše djeca koja u Filipu vide svog idola. Filipa Udea na Trgu Republike u Čakovcu svečanim postrojavanjem dočekala je i Zrinska garda. Osvajač srebra na konju s hvataljkama pred impresivnim auditorijem nije mogao skriti emocije.

Pročitajte i ovo Ilustracija doček Nove godine Strava u Njemačkoj! Hrvat (18) poginuo od eksplozije petarde: "Vjerojatno su ih nestručno napravili" Doček Nove godine u Sydneyju Nova godina VELIKA GALERIJA Pogledajte spektakularne prizore ulaska u 2024. godinu diljem svijeta

"Zahvaljujem svima koji su pomogli i pridonijeli mom velikom uspjehu. Prvenstveno zahvaljujem majci Miljenki, sestrama Ivi i Nives, nećacima, a u sportskom pogledu trenerima Igoru Kriajimskom i Mariu Vukoji", kratko je u svom obraćanju vidno uzbuđen rekao Filip.

Među brojnim političkim i sportskim uglednicima na uspjehu mu je čestitao međimurski župan Josip Posavec istaknuvši kako je "osvajanjem srebrne medalje dio Pekinga postao manji međimurski kvart". Župan je slikovito nastavio "ukoliko Olimpijske igre ne bi bile u Kini Filipova medalja zasigurno bi bila zlatna". Uz prigodne poklone i novčane nagrade srebrnog olimpijca dočekala je još jedna radosna vijest. Grad Čakovec i Međimurska županja za njegove višegodišnje uspjehe na gimnastičkoj pozornici odlučili su mu kupiti stan. Proslava srebrne medalje Filipa Udea nastavljena je u Nedelišću gdje je nedavno otvorena jedna od najmodernijih gimnastičkih dvorana u Europi.

Trnovit je bio put Filipa Udea prema uspjehu. Prije 15-tak godina ovaj 22-godišnji Čakovčanin počeo je trenirati u skromnim uvjetima u dvorani gdje je prokišnjavao krov. Posljednjih godina po 150 dana godišnje proveo je trenirajući u sportskim dvoranama širom Europe. Međimurci su jednodušni u stavu da je zaslužio odličje koje za samog Filipa, kako kaže, iako je srebrno ima zlatni odsjaj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene