Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanka Romero osvojila medalje u dva različita sporta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rebecca Romero postala je tek druga sportašica u povijesti olimpijskih igara koja je osvojila medalje u dva različita sporta. Njoj je to uspjelo u veslanju i biciklizmu.

U Ateni je ova 28-godšnjakinja osvojila srebrnu medalju u četvercu na pariće, a u Pekingu je stigla do zlatne medalje u biciklizmu u dohvatnoj vožnji na 3 kilometra na pisti.

Pročitajte i ovo Ulice Pekinga - 4 Širenje korone VIDEO Sablasno prazne ulice grada s više od 20 milijuna stanovnika: "Krenulo je poput teretnog vlaka bez kontrole" Olaf Scholz POVIJESNA INFLACIJA I RECESIJA Popravljanje odnosa? Njemački kancelar sletio u Peking, odmah ga testirali na koronu, pregledali i avion

Do sada je samo istočna Njemica Roswitha Krause, koja je osvojila srebrnu medalju u plivanju na olimpijskim igrama u Ciudad Mexicu 1968. te srebro u rukometu u Montrealu 1976. i broncu u Moskvi 1980., ostvarila sličan uspjeh.

Romero, je kasno počela trenirati veslanje, sa 18 godina. Godinu dana nakon Igara u Ateni postala je svjetska prvakinja u veslanju, a onda se povukla zbog bolova u leđima. Nakon završetka studija odlučila se ponovno baviti sportom, ali biciklizmom.

Godinu dana nakon što je počela trenirati osvojila je zlatne medalje na svjetskom prvenstvu u dohvatnoj vožnji ekipno i pojedinačno, da bi niz nevjerojatnih uspjeha nastavila i osvajanje naslova olimpijske pobjednice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene