Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Atletika: Haklits u finalu, Vanja Perišić 35.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski bacač kladiva Andras Haklits plasirao se u finale Olimpijskih igara u Pekingu ostvarivši ukupno sedmi rezultat kvalifikacija - 77.12.

Haklits je u prvoj kvalifikacijskoj skupini ostvario peti rezultat, te ukupno sedmi. Norma za finale je bila 78 metara, no samo su petorica kladivaša bacila preko te dužine. Najbolji rezultat u kvalifikacijama imao je Mađar Krisztian Pars (80,07). 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZOI Soči 2014. Olimpijski plamen, uz tradicionalni obilazak Zemlje, ide i u svemir Slika nije dostupna Napadi tijekom Olimpijskih igara U Kini uhićeni pripadnici islamističke 'terorističke' skupine

"Nije ovo rezultat s kojim sam zadovoljan, ali finalom svakako jesam. Konačno mi se otvorilo u kvalifikacijama na velikim natjecanjima", kazao je hrvatski atletičar Andras Haklits nakon što je izborio plasman u finale.

Hrvatski Mađar rođen u Szombathelyu u finale se plasirao kao sedmi s hicem od 77.12 metara, koji je bacio u drugoj seriji, dok je u prvom dostigao 74.27 metara, a u zadnjem 76.23.

"I ostala dva hica su bila dobra, ali su dotaknula zaštitnu ogradu, tako da bi zadnji hitac otišao i preko 78 metara. Imao sam dobru tehniku, no i prekratko zagrijavanje jer sam bacio samo jedan hitac, a obično bacam tri-četiri", kazao je Haklits, koji je bacao u prvoj skupini, a drugu skupinu od nervoze nije mogao niti gledati.

"Ono po što sam došao u Peking, a to je finale, ostvario sam. Zadovoljio sam, dakle, sve ostale, a sada je vrijeme da u finalu usrećim sebe. Spreman sam za iznenađenje", samouvjeren je kladivaš koji je konačno na velikom natjecanju ušao u finale. Na olimpijskim igrama u Sydneyu bio je 29., a u Ateni 22.

Haklitsov hrvatski rekord od 80.41 metara stoji već tri godine, a finale kladiva je na rasporedu u nedjelju u 13.10 po hrvatskome vremenu. U kvalifikacijama je najbolji hitac imao Mađar Christian Pars, koji je i jedini išao preko 80 metara.

Splićanka Vanja Perišić zauzela je tek 35. mjesto na 800 metara, iako je trčala u skupini sa trenutno najboljoj 800-metrašicom svijeta Kenijkom Pamelom Jelimo. Nažalost, skupina je bio jako spora i Vanjino vrijeme od 2:06.82 minuta jako je daleko od njezina rekorda (2:00.21) ostvarenog ove godine u Velenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene