Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sud odlučio: West Ham mora isplatiti 30 milijuna funti Sheffieldu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pretprošle sezone vodila se grčevita borba za ostanak u Premiershipu između West Hama i Sheffield Uniteda. Čekičari su sjajnom završnicom sezone na krilima Carlosa Teveza osigurali ostanak u najboljoj ligi svijeta. No Sheffield je digao parnicu zbog njihovih nelegalnih transfera, nakon 16 mjeseci Čekićari su izvukli deblji kraj…

Početkom 2007. godine u već opjevanim sagama o nelegalnim transferima Javiera Mascherana i Carlosa Teveza iz Corinthiansa u West Ham, digla se prašina oko istočno-londonskog kluba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Englezi spletkare: 'Bilić nakon Engleske sigurno preuzima West Ham' Slika nije dostupna FOTO: Beckham i zvijezde MLS-a pobijedili West Ham

Ubrzo su morali platiti 5, 5 miljuna funti kazne zbog nepravilnosti u transferima, a bila je to najveća kazna ikad dosuđena ijednom klubu u Premiershipu. Kontroverzni Argentinčev menadžer Kia Joorabchain bio je tada u epicentru priče.

Najzanimljiviji dio je onaj o Sheffieldskim „noževima“, kako im je nadimak od milja. Noževi se, naime, nisu bunili na Čekičare kada su ovi morali iskeširati prvotnu kaznu od 5,5 milijuna funti.

Bili su ispred West Hama na ljestvici, koji je grcao između zadnjeg i predzadnjeg mjesta veći dio sezone. Ispostavilo se da su Noževi tada napravili račun bez krčmara.

Mislimo da West Ham ne bi uspio osvojiti bodove u zadnjem kolu da nije zaigrao gospodin Tevez Maleni, nabijeni gaučo Carlitos srušio je u posljednjem kolu Manchester Utd na Old Traffordu i ostavio West Ham u ligi. Onda je Sheffield pokrenuo parnicu koja je danas dobila svoj epilog. Glavna stavka tužiteljstva bila je…“Tevez nije smio igrati“.

Kako engleski mediji navode, najzanimljivija je konačna presuda suda: 

“Mislimo da West Ham ne bi uspio osvojiti bodove u zadnjem kolu da nije zaigrao gospodin Tevez. On je u zadnja dva kola kada je West Ham izvukao dvije pobjede, zaigrao izvanredno i da on nije nastupio West Ham bi sa sigurnošću imao tri boda manje“.

Eto, to je tako u zemljama razvijene „nogometne pravde“. Engleski navijači po forumina traže da se ispitaju Manchester Unitedove posudbe igrača. Pih.., 30 milijuna funti, a dolazi zima, valjda će se naći za grijanje, sumnjamo da će Zola dobiti premije za nove pobjede…

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene