Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Skandal: Rasistički ispad Sergeja Rebrova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši Tottenhamov napadač Sergej Rebrov našao se u vrtlogu kontroverze nakon što je na krajnje rasistički način novinarima opisao sjeverni London, dio grada u kojem je živio i trenirao.

Rebrov je proživio dvije razočaravajuće godine u Tottenhamu, između 2000. i 2002. godine, a do danas je promijenio još nekoliko klubova. No, koliko god da mu je bilo grozno u Londonu, rasističke izjave o kvartu u kojem se nalazi stadion White Hart Lane nisu mu trebale.

Pročitajte i ovo Uhićen Juraj Mesić koji je rasistički vrijeđao strance u Zagrebu - 9 Nepravomoćna odluka Rasist koji je vrijeđao strance dobio 10 mjeseci zatvora: "Smatram da sam ja žrtva u cijelom slučaju, na mene je pokrenut medijski linč" Derek Chauvin Napad nožem Napad u zatvoru: Izboden bivši policajac osuđen za ubojstvo Georgea Floyda

U izjavi za magazin ''Football Weekly'', Ukrajinac je na pitanje koje bi savjete dao novom igraču Tottenhama, Rusu Romanu Pavljučenku, odgovorio:

''Ja se ne bih šetao sam oko White Hart Lanea. Tamo živi mnogo crnaca, pa je naravno razina kriminala veća nego bilo gdje drugdje. Nije ugodno biti žrtva provale. Preporučujem Romanu da se tamo vozi autom, umjesto da ide pješice.''

Pavljučenko je došao u Spurse iz moskovskog Spartaka ovog ljeta za 13 milijuna funti. Hoće li mu ovi savjeti biti korisni? Vjerojatno hoće. No, FIFA, koja vodi konstantnu borbu protiv rasizma, mogla bi oštro kazniti Ukrajinca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene