Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poljaci podržavaju vladinu 'čistku' u nogometu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina Poljaka podržava svoju vladu u sporu s Fifom i Uefom. U anketi koju je proveo dnevni list Dziennik 65 posto ispitanih podržava premijera koji je najavio čišćenje poljskog nogometa od korupcije.

Većina Poljaka smatra kako vlada treba riskirati, a ne popustiti zbog mogućih sankcija koje je najavila Fifa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć" Slika nije dostupna EURO 2012: Poljska traži ukidanje ultimatuma, UEFA ne popušta

Fifa je za sada odustala od kažnjavanja Poljske čija je vlada pronašla rješenje za suspendirano vodstvo Poljskoga nogometnoga saveza. 

Agencije navode da će se utemeljiti posebna komisija u kojoj će biti predstavnici UEFE i FIFE, a koja će nadgledati skorašnje izbore za predsjednika Poljskoga nogometnoga saveza. FIFA će pitanje Poljske raspravljati i na sastanku Izvršnog odbora 23. i 24. listopada. 

>> Novi skandal u poljskom nogometu, uhićeni visoki dužnosnici

FIFA je zaprijetila Poljskoj suspenzijom nacionalne reprezentacije u kvalifikacijama za SP 2010. jer je poljska vlada smijenila vodstvo nacionalnog nogometnog saveza i na čelo Saveza postavila svog povjerenika. Kaznom je zaprijetio i Europski nogometni savez i to rigoroznom - gubljenjem sudomaćinstva Europskog nogometnog prvenstva 2012.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene