Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Obljetnica najvećeg Ćirinog uspjeha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije točno 10 godina hrvatska nogometna reprezentacija pod vodstvom Miroslava Blaževića ostvarila je najveći uspjeh u svojoj povijesti: brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. No, Ćiro je u svojoj dugoj trenerskoj karijeri uistinu imao i uspona i padova.

Najveći uspjeh u dugoj trenerskoj karijeri Ćiro je ubilježio na današnji dan prije 10 godina, Hrvatska je na Svjetskom prvesnstvu u Francuskoj pobijedila Nizozemsku 2:1 i osvojila broncu. No, trenerski put Miroslava Blaževića do bronce s hrvatskom reprezentacijom bio je uistinu dug.

Pročitajte i ovo Političari vole sport - 1 Usponi i padovi VIDEO Sportom se bave i naši političari, ali bilo je tu i nekih padova: Pogledajte kako je to izgledalo Padovi hrvatskih političara - 3 NASMIJALI JAVNOST Nije Milanović jedini: Pogledajte padove nekih hrvatskih političara - "Malo sam samo jednu stepenicu promašio..."

Od 1963. pa do danas, trenirao je 16 različitih klubova i tri reprezntacije. S Dinamom je 1982. postao prvak Jugoslavije, dvije godine kasnije Grasshoppers pod njegovim vodstvom postaje prvak Švicarske. 1986. Ćiro odvodi NK Prištinu u prvu ligu.1994. s Dinamom osvaja prvenstvo Hrvatske, a godinu dana kasnije i Kup. Kao šlag na tortu dolazi francuska bronca. 

>> Nogometna BiH u šoku zbog Ćire: 'Ovo je sramota'

No, na Ćirinom je putu bilo i manje sjajnih epizoda. Često se razilazio sa predsjednicima i direktorima U tom se kontekstu često spominje francuski Nantes, koji je ostao zapamćen po sumnjama u namještanje utakmica, zbog čega su i čelnici tog kluba završili u zatvoru, ili debakl s Hajdukom.

Stručnjaci se slažu kako Ćiri nisu trebali ni izleti poput iranske reprezentacije, slovenske Mure ili švicarskog drugoligaša Neuchatela. No, jedno je sigurno, gdje god da dođe Miroslav Blažević podiže tenzije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene