Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Neuspjelo rušenje predsjednika Barcelone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik španjolskog nogometnog velikana Barcelone Joan Laporta ostat će na toj funkciji do konca mandata, odnosno do 2010. godine premda je na referendumu većina članova izašlih na biralište glasovala protiv njega.

Za odlazak Laporte s predsjedničke funkcije glasovalo je 23.870 članova kluba od 37.294 koliko ih je izašlo na izbore, od ukupno 118.528 "sociosa". Protiv Laporte je bilo 60.60 posto glasača što nije bilo dovoljno za opoziv jer je potrebo 66 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Barcelona: Navijači traže Mourinha, predsjednik ispituje teren Slika nije dostupna Laporta: Rijkaard, Ronaldinho i Eto'o ostaju

"Brojka od 80.000 glasača koja nije izašla na izbore dovoljno govori. Međutim, poštujem i 23.870 glasača koji su bili protiv mene," kazao je Laporta.

Referendum o povjerenju Laporti pokrenuo je odvjetnik Oriol Giralt koji je uspio prikupiti potreban broj potpisa članova za izglasavanje povjerenja sadašnjem predsjedniku. Premda nije uspio s referendumom Giralt i dalje pokušava srušiti predsjednika.

"Da sam ja na njegovom mjestu podnio bi ostavku nakon što je skoro trećina izašli glasovala protiv njega. Bio bi to moralan čin," kazao je Giralt.

Laporta je preuzeo katalonski klub prije pet godina i pod njegovim vodstvom "Blau Grana" je osvojila dva naslova prvaka (2005, 2006), Ligu prvaka (2006) i španjolski Superkup (2006).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene