Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nakon 110 godina Athletic Bilbao sa sponzorom na majici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometaši španjolskog prvoligaša iz Baskije Athletic Bilbao po prvi će puta u 110-godišnjoj povijesti kluba nositi na svojim dresovima sponzorski natpis, potvrdila je uprava kluba.

Ponos Baskije Athletic bio je, uz Barcelonu, jedini španjolski klub koji nikad nije nosio sponzorske natpise na dresovima, a sada je ta tradicija prekinuta, uz burne proteste navijača. Kada su se po prvi puta na treningu nogometaši Athletica pojavili sa novim dresovima, na kojima je logo baskijske naftne kompanije Ölfirma Petronor, nekoliko desetina navijača je negodovalo zvižducima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Foto: Top 10 najgorih dresova ikad Slika nije dostupna Athletic Bilbao prvi put u povijesti s reklamom na dresu

Prema izvorima iz kluba, Athletic je sa Petronorom poptpisao ugovor na tri godine, a svake godine u blagajnu baskijskog kluba stići će dva milijuna eura.

Athletic je ovim činom prekinuo jednu od dvije klupske tradicije, a druga je da za taj klub nastupaju isključivo Baski ili nogometaši rođeni u Baskiji. Barcelona je ostala jedini klub u Španjolskoj i Europi bez privatnog sponzora na majici, iako katalonski gigant na majicama odnedavno nosi logo UNICEF-a, humanitarne agencije Ujedinjenih naroda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene