Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HNL: Pobjede domaćina i Sesvećana u Zadru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odigrano je pet utakmica 7. kola Prve hrvatske nogometne lige. Hajduk je u Splitu jedva pobijedio Šibenik, Cibalia je bila bolje od Rijeke, Slaven je utrpao četiri 'komada' Osijeku, Varaždinci minimalno protiv Intera, a jedinu zasad gostujuću pobjedu odnijela je Croatia Sesvete u Zadru.

U utakmici 7. kola Prve HNL Hajduk je na Poljudu pred svega 2000 gledatelja svladao Šibenik pogotkom Gabrića u 24. minuti utakmice, a istim je rezultatom pred samo 1000 ljudi Varteks pobijedio Inter iz Zaprešića. Strijelac za 'krojače' bio je Prahić u 23. minuti. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HNL i sljedeće godine s 12 klubova Slika nije dostupna Liga 16 već od iduće sezone

Visoke pobjede na domaćem terenu ostvarili su Koprivničanci i Vinkovčani. Slaven je sa 4:2 (2:1) pobijedio Osijek koji je čak i poveo u prvom dijelu utakmice. Strijelci za domaće bili su dva puta Kresinger (76. i 88.), Vrućina iz jedanaesterca u 19. minuti te Rogulj na samom kraju prvog dijela (45). 

Osijek je poveo pogotkom Kneževića u 12. minuti s 11 metara, a drugi gol bijelo-plavih zabio je Milićević (79). Susret je pratilo 1500 gledatelja. 

Vinkovačka Cibalia svladala je pred 1000 navjernijih navijača Rijeku rezultatom 3:1. Golove za domaće postigli su Mešić (26), Malčić (73) i Baraban (82), dok je za Riječane strijelac bio Budicin. 

Zasad jedine bodove na strani odnijeli su Sesvećani. Zadar je nakon prvog poluvremena vodio golom Župana iz 44. minute, no u drugom je dijelu utakmicu u samo tri minute (73. i 76.) preokrenuo igrač utakmice Petrović za konačnih 1:2. Pobjedu Croatije u Zadru pratilo je 3000 gledatelja. 

Posljednja utakmica 7. kola je u tijeku, a u večernjem terminu igra se gradski derbi u Krančevićevoj Zagreb-Dinamo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene