Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EURO: Turski novinari uvjereni u pobjedu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je hrvatska reprezentacija u skupini B igrala protiv domaćina Austrije, te Njemačke i Poljske koje su u austrijskom susjedstvu, broj njihovih novinara koji su posjećivali hrvatski kamp u Bad Tatzmannsdorfu je zanemariv prema turskoj invaziji koja se posljednjih dana događa u ovom gradiščanskom mjestu.

Pročitajte i ovo Paljenje svijeća za novinarke i novinare - 1 HND i Sindikat novinara Hrvatske Bdjenje i zapaljene svijeće za novinare i novinarke ubijene u Gazi Nina Obuljen Koržinek Plenkovićeva uzdanica Ministrica je puna vjere i nade: ''Kazneni zakon unaprijedit će status novinara''


Plasman odabranika Fatiha Termima u četvrtfinale europskog prvenstva izazvao je sveopću ludnicu u Turskoj, koja se preselila i među njihove medije. 

Na desetke novinara, fotoreportera i kamermana snimaju svaki kutak Bad Tatzmannsdorfa. Zanima ih sve od toga kako hrvatski reprezentativci provode slobodne dane, do taktike kojom se Slaven Bilić misli suprostaviti turskoj vrsti.

Većina turskih kolega je uvjerena kako njihova reprezentacija može do plasmana u polufinale premda u prve tri utakmice Terimova momčad nije pružila blistave partije.

'Premda imate snažnu momčad ipak nemate ugled kao Italija, Njemačka, Francuska ili Engleska. U Turskoj se priznaju porazi samo od nogometnih velesila, za ostale se smatra kako su pobjedivi,' kazao nam je Senad Ok iz agencije Dogan Haber Ajansi.

Ok i njegove kolege iz listova Hurriyet i Milliyet smatraju kako je turska reprezentacija u skupini pokazala lošu igru u sve tri utakmice, no kako od četvrtfinala počinje novi turnir.

'U Turskoj se sve preko noći zaboravlja, i loši nastupi i problemi između Terima i pojedinih novinara. Više ništa neće biti bitno ako pobijedimo Hrvatsku', kazao je Ok dodavši kako je u domovini sveopća euforija, ali i u Austriji i Njemačkoj gdje ima mnogo turskih iseljenika.

'Mnogi će doći u Beč na utakmicu, premda je nemoguće doći do ulaznica', dodao je.

Turski novinari s kojima smo razgovarali najviše strahuju od Luke Modrića, a vrlo visoko mišljenje imaju i o Robertu Kovaču ističući kako turska reprezentacija nema tako kvalitetnog obrambenog igrača.

Više o euru na www.euro2008.dnevnik.hr .

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene