Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Isključeni austrijski i njemački izbornik, Njemačka u četvrtfinalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U susretu 3. kola B skupine Europskog prvenstva u Beču su nogometaši Njemačke svladali Austriju sa 1:0 (0:0). Pred 51.428 gledatelja na stadionu Ernst Happel sudio je Španjolac Manuel Mejuto Gonzalez.

Strijelac: 0:1 Michael Ballack (49).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EURO: Samo petorica izbornika ostaju na poslu Slika nije dostupna EURO: UEFA ne žali zbog ispadanja Švicarske

AUSTRIJA: Macho - Garics, Stranzl, Hiden (Leitgeb 55), Pogatetz - Aufhauser (Säumel 63) - Harnik (Kienast 67), Ivanschitz, Korkmaz, Fuchs - Hoffer

NJEMAČKA: Lehmann - A. Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm - Fritz (Borowski 90+3), Frings, Ballack, Podolski (Neuville 83) - Gomez (Hitzlsperger 60), Klose

Njemačka se ipak pobjedom nad Austrijom (1:0) uspjela dočepati četvrtfinala, no izabranici Joachima Loewa nisu oduševili niti u dvoboju u Beču. 

Susret je odlučio projektil sa 25 metara kapetana Michaela Ballacka u 49. minuti koji je utišao brojne austrijske navijače. Već u 5. minuti Nijemci su mogli povesti, ali je Mario Gomez promašio vrata sa jednog metra. 

Pet minuta prije kraja poluvremena izbornici Njemačke i Austrije Joachim Löw i Josef Hickersberger isključeni su. Španjolski sudac Manuel Mejuto morao je isključiti dvojicu izbornika koji su se verbalno sukobili na aut-liniji. 

Hickersberger i Loew su se nakon isključenja rukovali, a potom otišli na različite strane tribine.

U drugom dijelu su Nijemci dominirali, ali iz nekoliko prilika nisu postigli zgoditak. Austrijanci su odigrali razočaravajuće, dosadno i poptuno neučinkovito, a upravo je nevjerovatno da i u situaciji kada su gubili nisu uveli svog 'spasitelja' protiv Poljske Ivicu Vastića.

KONAČNA LJESTVICA SKUPINE B

1. HRVATSKA 3 3 0 0 4:1 9

2. NJEMAČKA 3 2 0 1 4:2 6

3. Austrija 3 0 1 2 1:3 1

4. Poljska 3 0 1 2 1:4 1

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene