Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Argentinski krvnik Rome uskoro za Rumunjsku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rumunjski nogometni savez pokrenuo je proceduru za dobivanje rumunjskog državljanstva za argentinskoga napadača Juana Culia koji je dvama prekrasnim zgodicima u utorak donio senzacionalnu pobjedu rumunjskom prvaku CFR Cluju (2:1) u susretu Lige prvaka nad Romom u Rimu.

"Culio je igrao toliko briljantno da sam ujutro odmah urgirao kod ministra unutarnjih poslova da mu se da rumunjsko državljanstvo. Takvog igrača nemamo u reprezentaciji i nadam se da i izbornik Victor Piturca dijeli moje mišljenje", kazao je predsjednik Saveza Mircea Sandu.

Pročitajte i ovo Claudiu Tarziu Skandalozna izjava Šef rumunjske stranke želi dijelove Ukrajine: "Nećemo biti istinski suvereni dok ne reintegriramo našu državu" Ilustracija Olakšana putovanja Rumunjska i Bugarska s postigle dogovor s EU-om: "Ulazimo u schengenski prostor!"

Sandu je dodao kako bi procedura bila ubrzana jer Rumunjima loše ide u kvalifikacijama nakon početnog poraza kod kuće od Litve (0:3). 

>> Rumunjski Cluj iznenadio Romu, Cipranima bod u Bremenu, Chelsea lako

Culio je nakon pobjede nad Romom izjavio da bi rado zaigrao za Rumunjsku, a sam izbornik Piturca je nedavno ustvrdio da bi nekolicina od ukupno čak 23 stranca u momčadi Cluja mogli biti zanimljivi igrači i za nacionalni sastav.

Cluj je prije pet godina bio drugoligaš, a prošle sezone je uzeo naslov prvaka uloživši više od 60 milijuna eura u strana pojačanja. 

Sam Culio je do 19. godine radio kao zidar u Argentini dok njegov talent nije otkrio Independiente Buenos Aires, a u Rumunjsku je došao iz čileanskog kluba Deportes La Serena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene