Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija morala smirivati navijače koji napali kombi HNS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon niza proturiječnih informacija koje su se posljednjih dana pojavljivale u medijima oko ulaznica za četvrtfinalni ogled europskog prvenstva između Hrvatske i Turske došlo je do manjeg incidenta u Beču u kojem je napadnut kombi Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Neredi u Splitu - 35 Kaos i nakon utakmice FOTO Navijački neredi u Splitu: Privedena 51 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu, gorjeli kontejneri...

Do incidenta je došlo pred Volkstheatrom gdje se nalazi punkt za preuzimanje ulaznica s voucherima kada je 300 tinjak navijača verbalno napalo Nikšu Martinca predstavnika HNS-a zaduženog za pitanje ulaznica. Oni najžešći su malo prodrmali kombi s razglasom preko kojeg je Martinac pokušao smiriti situaciju i objasniti navijačima kako ulaznica nema u prodaji. Policija je cijelo vrijeme nadgledala situaciju i nakon Martinčeva govora situacija se primirila.

"Nije to bio napad nego verbalni prigovor navijača. Sve se razjasnilo kada je Nikša Martinac objavio kako ulaznice nema u slobodnoj prodaji, već ulaznice podižu oni koji su ih kupili još u ožujku. Sve je trajalo nekoliko minuta i nije bilo nikakvih incidenata," istaknuo je glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Zorislav Srebrić te naglasio kako je očito došlo do nesporazuma.

Incident je potvrdio i glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Gavran koji je istaknuo kako su posljednjih dana mediji iznijeli niz netočnih informacija o ulaznicama što je sasvim sigurno pridonijelo ovakvoj klimi koja se stvorila.

"Nitko iz Saveza nije objavio da će ulaznica biti. Zato što ih jednostavno nema, sve su odavno prodane," istaknuo je Gavran.

Jedan od razlog zašto je došlo do ovog incidenta leži i u činjenici što se među navijačima pojavila informacija da Turski nogometni savez prodaje nekoliko tisuća ulaznica, međutim prema riječima Gavrana to su ulaznice koje je HNS već prodao tijekom ožujka.

"Mi smo daleko iskusniji u tim stvarima od Turaka, oni nisu ranije prodali karte na koje imaju pravo, pa ih sada očekuje prava ludnica jer nekoliko stotina tisuća ljudi želi kupiti ulaznice," zaključio je Gavran.

Više o Euru na www.euro2008.dnevnik.hr .

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene