Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Hrvatski navijači manje troše, ali u ispijanju piva su uz bok Englezima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uspoređujući hrvatske i engleske navijače dolazimo do spoznaje da i nisu pretjerano različiti, osim kad je platežna moć u pitanju, a ono što ih najviše spaja svakako su pjesma i alkohol.

I dok prosječni engleski navijač troši oko 50 funti dnevno na alkohol, a na gostovanja nosi oko 800 eura, hrvatski su znatno skromniji. Dosta im je oko 150 kuna dnevno za alkoholnu stimulaciju, a oko 500-600 eura nose na gostovanja.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Davor Božinović i Barbara Štrbac, reporterka Dnevnika Nove TV Neredi u Splitu Božinović oštro odgovorio Milanoviću: "U vrijeme ovih koji danas kritiziraju, policajac početnik je imao manju plaću od kolege u BiH"

Za razliku od Engleza, koji su vjerni pivu, hrvatski navijači piju bilo što: od vina i piva do žestokog alkohola. Kad je u pitanju pjevanje, i jedni i drugi često zazivaju Boga (''Bože čuvaj Hrvatsku''; ''Bože čuvaj Kraljicu''), a po glasnosti i veselju među vodećima su u svijetu.

''Slavljenički ljudi piju bilo što. Nadamo se večer u hektolitrama,'' riječi su jednog od naših vjernih navijača.

Kad je brzinsko ispijanje piva, čini se da su Slavonci bolji od Engleza. U jednom takvom dvoboju Englezi su doživjeli težak poraz, a nadajmo se da će tako biti i na terenu u Maksimiru.

Ako se po ispijanju pive dan poznaje, čeka nas luda noć večeras u Zagrebu...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene