Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Navijaču Zvezde 10 godina zatvora za napad na policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetogodišnji Uroš Mišić osuđen je danas u Beogradu na 10 godina zatvora za pokušaj ubojstva policajca na nogometnoj utakmici.

Mišić je osuđen pred Okružnim sudom u Beogradu zbog pokušaja ubojstva policajca Nebojše Trajkovića 2. prosinca 2007. godine na nogometnoj utakmici beogradske Crvene zvezde i Hajduka iz Kule.

Pročitajte i ovo Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu

Sudsko vijeće je ocijenilo kako je napad na Trajkovića, kojega je Mišić napao upaljenom navijačkom bakljom pokušavajući mu je ugurati u usta, predstavljao "linč službene osobe", s obzirom na to da Trajković nije dao povoda za napad. 

Sud nije prihvatio ni kajanje optuženog, jer je imao dovoljno vremena da odustane od napada, a odustao je tek kada je Trajković izvadio pištolj.

Osuđeni Mišić i tužiteljstvo imaju pravo žalbe na presudu u roku od 15 dana.

>> Video: Neredi na Marakani, teško ozlijeđen policajac

Presuda Mišiću u sudnici je izazvala burne reakcije optuženog, njegove rodbine i prijatelja. Njegovi su prijatelji vrijeđali sudsko vijeće pa ih je policija odmah zadržala i legitimirala, a predsjedatelj sudskog vijeća sudac Velimir Lazović naredio je da se od njih uzmu izjave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene