Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bad Blue Boysi: 'Mamić nas je nazvao instruiranim Srbima koji žele srušiti Hrvatsku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svojem službenom priopćenju Udruga navijača Dinama pokušava objasniti zašto su zaratili protiv Zdravka Mamića i zbog čega im toliko smeta dolazak Mirka Hrgovića u klub.

Pod Mamićeve grijehe Boysi su naveli prijateljsku utakmicu protiv OFK Beograda 2007. godine, nazivanje navijača 'instruiranim Srbima i Muslimanima koji žele srušiti Hrvatsku' , neistine oko transfera Modrića i posebno izjavu 'da bi sa sto tisuća torcidaša jurišao na krov svijeta'.

Pročitajte i ovo Uhićeni Boysi - 2 Gotovo vještačenje Prekinuto izručenje navijača Grčkoj: Poznati rezultati DNK analize noževa i otisaka uhićenih Boysa Skandal u Dinamu - 1 Klub bez komentara Uprava Dinama izvukla jednog BBB-a iz Grčke? Reporter Dnevnika Nove TV: "To bi moglo bitno promijeniti situaciju"

Hrgoviću zamjeraju pjevanje pjesme 'Mrzim Dinamo - srpsko ime to' te udaranje njihovog navijača.

Evo i njihovog priopćenja u cijelosti:

''Potaknuti medijskom hajkom koja se u posljednje vrijeme vodi protiv nas te istupima čelnih ljudi nk Dinamo, a sve vezano uz aktualni „slučaj Hrgović“, mi, Bad Blue Boysi okupljeni oko Udruge navijača Dinama odlučili smo iznijeti u javnost svoju istinu o tom slučaju kao i o svim dosadašnjim „slučajevima“ zbog kojih danas s našeg Sjevera odjekuje to što odjekuje.

Prije nego što navedemo sva poniženja koja smo u proteklih nekoliko godina doživjeli od uprave našeg kluba kojom nedodirljivo upravlja njen Izvršni dopredsjednik, želimo naglasiti da smo uoči početka ove sezone imali najbolju namjeru da unatoč svim nezadovoljstvima radom te uprave pružimo Dinamu maksimalnu navijačku podršku i da zajedno krenemo po četvrto uzastopno prvenstvo i u nove europske pobjede. Naša brojnost na pripremnim utakmicama te posebno na prvom europskom gostovanju u Belfastu kao i navijanje na tim utakmicama bili su istinski dokazi naše ideje. Nažalost, po povratku iz Belfasta saznali smo da je „idili“ došao kraj i da nam je naš klub opalio još jednu bolnu i ponižavajuću pljusku nedugo nakon što je Mamić skandalozno obznanio da bi s navijačima Hajduka jurišao na „vrh svijeta“...

Naime, dovođenje u Dinamo Mirka Hrgovića samo je nastavak niza poteza Zdravka Mamića kojima je oskrnavio čast, ugled, ponos i dostojanstvo naše Svetinje, našeg Dinama ali i nas samih, Dinamovih navijača. Evo podsjetnika:
Zdravko Mamić je u listopadu 2006. godine u jednoj tv emisiji ponudio mjesto Dinamovog trenera Igoru Štimcu, čovjeku koji je bez imalo srama nazvao Dinamo i njegove navijače „smećem“ u travnju 2002. godine, a u prosincu iste godine javno je pozvao Bad Blue Boyse na fizički obračun na Trgu Bana Jelačića.

Zdravko Mamić u nekoliko je navrata naglasio kako je Dinamov interes regionalna liga balkanskih država. Nikada mu nećemo oprostiti i odigravanje „prijateljske“ utakmice s OFK Beogradom u siječnju 2007. godine. Postavljamo pitanje udrugama hrvatskih branitelja koje se sada oglašavaju- zašto se tada niste oglasili, a izravno Vas se to ticalo?!
Također pitamo te iste udruge zašto se sve odreda nisu oglasile kada smo organizirali skup podrške Vukovarcima prije 4 mjeseca, a također Vas se izravno ticalo?

Zdravko Mamić je u listopadu iste godine nakon sramotnog i skandaloznog svlačenja i razbacivanja eurima na zagrebačkom aerodromu po povratku iz Amsterdama, okupljene Bad Blue Boyse nazvao „instruiranim Srbima i Muslimanima koji žele srušiti Hrvatsku“.

Nedugo potom sablaznila nas je javna podrška nk Dinamo HDZ-u uoči parlamentarnih izbora uz poziv svim navijačima Dinama da glasaju za dotičnu stranku. Dinamo je tada bio direktno upregnut u političke interese što je za nas neoprostivo!

U lipnju ove godine, ponavljamo, Zdravko Mamić je u velikom intervjuu Slobodnoj Dalmaciji izjavio kako bi jurišao na „vrh svijeta“ kada bi uz sebe imao „sto tisuća torcidaša“! Postavljamo pitanje svim navijačima Dinama- boli li Vas ova konstatacija? Što svima Vama ponos navijanja za Dinamo uopće predstavlja?

Zdravko Mamić je uoči nedavne utakmice s Rijekom besramno optužio navijače Dinama da su u posljednje vrijeme vrijeđali Tomislava Butinu, Boška Balabana, Igora Bišćana i Tomu Šokotu. Pozivamo te igrače da se javno izjasne kada i na kojoj utakmici su doživjeli uvrede sa Sjevera, baš kako je to učinio bivši igrač Dinama Hrvoje Čale koji je u potpunosti demantirao insinuacije Zdravka Mamića u jednom dnevnom listu.

Istom prigodom, besramno si je uzeo za pravo samoinicijativno donijeti odluku o zatvaranju vrata Dinamovog stadiona vlastitim navijačima...

Nelogične smjene trenera začinjene obiljem primitivizma spram istih, ponižavajuće laganje vlastitih navijača parolama „nema prodaje!“ ili „Luka Modrić će predvoditi Dinamo u pohodu na europsko proljeće 2009.“, podnošenje neopozivih ostavki i povlačenje istih već idućeg dana, vulgarni javni istupi, liga za ostanak... i vrhunac- Mirko Hrgović!

Da se odmah razumijemo- nije uopće problem u tome što je bio kapetan Hajduka, dobitnik „hajdučkog srca“ itd. Igrali su u Dinamu brojni „fetivi“ hajdukovci, Splićani- Đoni, Jeličić, Mladinić..., igrao je i Ivan Bošnjak, također nosioc nagrade navijača Hajduka, zatim Ardian Kozniku pa Goce Sedloski...
Svi oni, ne samo da nisu imali nikakvih problema, ne samo da su bili prihvaćeni s naše strane nego su svi odreda doživljavali naše skandiranje, a ta privilegija se kod nas itekako teško stječe!

Mirka Hrgovića pak NIKADA NEĆEMO PRIHVATITI! Nikada ga nećemo priznati kao igrača Dinama! Ne možemo podnijeti da taj čovjek nosi sveti dres Dinama!

Udario je našeg pripadnika i nebrojeno puta iskazao mržnju spram našeg kluba. Ako pjevanje stiha „Mrzim Dinamo- srpsko ime to!“ nije dovoljan dokaz onda ne znamo što jest! Da, to su riječi i stavovi sina poginulog hrvatskog branitelja na kojeg se isti patetično poziva kako bi pridobio naklonost javnosti. Mirku Hrgoviću izražavamo našu najiskreniju sućut zbog gubitka oca u svetom Domovinskom ratu ali to ga ne amnestira od našeg stava da on NIJE DOSTOJAN NOSITI DINAMOV DRES! I nećemo odstupiti od toga ni za milimetar! NEMA OPROSTA!

Zdravku Mamiću pak poručujemo da nas neće pokolebati prozirnim potkupljivanjem nekolicine gledatelja koji tobože plješću Hrgoviću i fućkaju nama, a što on kasnije prikazuje kao pobjedu „većine nad manjinom“. Pouzdano znamo da je Mamić angažirao nekoliko desetaka „plaćenika“ jer je on to i sam priznao u nekim krugovima...

Neće nas pokolebati ni novinarska vječita pametovanja o potrebi „rješavanja problema huliganizma“ kao ni oglašavanja kojekakvih udruga ili odbora koji nisu kompetentni izjašnjavati se u ovom slučaju. Mi nismo huligani, mi smo borci koji se bore za Čast Dinama! Nama je ta Čast ispred svakog pojedinca, rezultata, uspjeha ili neuspjeha! Zato smo i dobili sve borbe koje smo vodili kroz našu povijest! Nažalost, ponovo smo došli u situaciju da se moramo boriti za povratak Dinama. Devedesetih godina prošlog stoljeća borili smo se za njegovo ime, a sada se moramo boriti za njegovu čast i dostojanstvo koji su kompromitirani odkako je klub postao privatna interesna sfera obitelji Mamić što je već ionako općepoznata činjenica. Nažalost, iz toga proizlazi da Dinamo danas više ne postoji. Pozitivna atmosfera u i oko kluba je kao i toliko puta do sada narušena izravnom krivnjom Zdravka Mamića! A pred nama su važni ispiti, kako domaći tako i europski... No mi se s tim ne mirimo i ne sumnjamo da ćemo i iz ove borbe izaći kao pobjednici!

S poštovanjem

Udruga navijača Dinama''

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene