Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA - Garnett: Nema spavanja tjedan dana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošle sezone ostvarili su samo 24 pobjede uz čak 58 poraza i bili posljednja momčad Istočne konferencije NBA lige. No, početkom sezone su u svoje redove doveli sjajnog krilnog centra Kevina Garnetta i odličnog šutera Raya Allena, te zadržali svog kapetana Paula Piercea i osvojili 17. naslov prvaka u klupskoj povijesti. Riječ je, naravno, o najtrofejnijoj momčadi NBA lige Boston Celticsima.

Posljednji naslov Celticsi su osvojili još davne 1986. godine kada su u svojim redovima imali drugu "veliku trojku" - Larryja Birda, Roberta Parisha i Kevina McHalea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STRUČNJACI OTKRIVAJU KAKO Hrvatska mirno spava: Pretvorite svoju spavaću sobu u oazu mirnog sna PR TRAŽE SE SJAJNI SPAVAČI Spavanje je vaš posao iz snova? Dormeo vam nudi 10.000 kuna za 8 sati spavanja

"Na vrhu svijeta sam! Osim rođenja mog djeteta, ovo je najveći dan u mom životu. Nema spavanja barem tjedan dana, čovječe!", rekao je Garnett koji je u posljednjoj šestoj utakmici finala postigao 26 koševa uz 14 skokova za svoj prvi naslov prvaka.

"Nakon onoga prošle godine, ne mogu vjerovati da sam ovdje i da sa svojim suigračima slavim naslov prvaka. Ovo je poput ostvarenja sna. Znao sam da, ukoliko se želim smatrati jednim od velikana ovoga kluba, moram osvojiti naslov. Sretan sam zbog svih stanovnika Bostona koji su ostali uz nas i u teškim trenucima", kazao je kapetan Celticsa i najkorisniji igrač (MVP) ovogodišnjeg finala Paul Pierce koji je u završnoj utakmici postigao 17 poena i imao 10 asistencija, te se potom osvrnuo i na svoje suigrače Garnetta i Allena koji su došli u Boston upravo kako bi pokušali osvojiti naslov NBA prvaka.

"Žrtvovali smo mnogo toga da bismo došli do naslova. Pojedinačno smo ostvarili sve što so mogli, osvajali smo sve moguće nagrade, ali nikada se nismo uspjeli poeti na vrh. Zato je ovo danas poput udaha svježeg zraka", smatra Pierce.

S druge strane, razumljivo je bilo razočaanje MVP-a osnovnog dijela sezone, suerzvijezde Lakersa Kobea Bryanta.

"Naš cilj je bilo osvajanje naslova, što znači da nismo uspjeli. Frustriran sam i ponosan, ali drugo mjesto znači samo da si prvi među poraženima", rekao je Bryant.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene